Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Veiligheidsprogramma's en -operaties sneller uitvoeren'

'Veiligheidsprogramma's en -operaties sneller uitvoeren'

22/07/2021 09:50 - Van onze redactie

Het uitgebrande voertuig, waarin drie verkoolde lijken werden aangetroffen.

Het uitgebrande voertuig, waarin drie verkoolde lijken werden aangetroffen. Foto: Anthony Janki  

PARAMARIBO - Na de ontdekking van drie verkoolde lijken in een uitgebrand voertuig, heeft de regering besloten het tempo van veiligheidsprogramma's en -operaties die al werden uitgevoerd te verhogen. "De regering betreurt het gebeuren ten zeerste. Wij zullen als natie nimmer zwichten voor criminaliteit, geweld, terreur of onveiligheid. De bescherming van have en goed van iedere burger is gegarandeerd", aldus het ministerie van Justitie en Politie donderdagochtend in een statement. De verkoolde lijken werden zondagochtend ontdekt aan de Noordpolderdam.

Opgemerkt wordt dat er "reeds geruime tijd" sprake is van "stijging en verruwing van de criminaliteit wereldwijd", waarbij nieuwe modus operandi worden toegepast. "Ons land is helaas hiervan niet bespaard gebleven en recentelijk hebben wij de negatieve uitwassen hiervan ondervonden. De ontdekking van drie verkoolde lijken in een uitgebrand voertuig en de daarbij verband houdende feiten en omstandigheden geven voldoende aanleiding om te spreken van een ernstig misdrijf dat inbreuk heeft gemaakt op onze rechtsorde", aldus Juspol.

Het Korps Politie Suriname (KPS) werkt volgens de verklaring samen met andere relevante veiligheidsdiensten met man en macht aan het onderzoeken van dit misdrijf "en doet er alles aan om de onderste steen naar boven te halen". "Daarbij hebben wij óók de medewerking van de gemeenschap nodig om alle informatie over deze zaak, hoe miniem dan ook, aan de politie door te spelen", schrijft Juspol.

Aangegeven wordt dat het ministerie en ook de regering zich bewust zijn van hun verantwoordelijkheid. Daarom zijn vanaf het begin van dit jaar een serie beleidsinstructies gegeven aan het KPS als belangrijkste werkarm bij de handhaving van de openbare orde en veiligheid en de opsporing van strafbare feiten. Deze beleidsinstructies omvatten duurzame methodieken en technieken en politie-tactische en -technische operationele handvaten.

Justitie en Politie en Defensie werken in opdracht van president Chandrikapersad Santokhi ook aan het finaliseren van een intentieverklaring voor het uitvoeren van beleid om de optimale veiligheid te garanderen. Daarnaast is er op diverse niveaus intensief contact met internationale organisaties en bevriende naties om de veiligheid op te voeren.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina