Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Eerste Cashpnt wordt in Goejaba geïnstalleerd

Eerste Cashpnt wordt in Goejaba geïnstalleerd

24/07/2021 05:50 - Van onze redactie

Dit beeld zal met de introductie van Cashpnt zo langzamerhand tot het verleden gaan behoren.

Dit beeld zal met de introductie van Cashpnt zo langzamerhand tot het verleden gaan behoren.  

PARAMARIBO - Vanaf 31 juli wordt het proces ingezet om bestaande ATM's (pinautomaten) te vervangen met één soort: Cashpnt. Die zijn rood van kleur en kunnen door klanten van alle banken worden gebruikt. Door dit systeem zullen De Surinaamsche Bank, Hakrinbank, FinaBank, Surinaamse Postspaarbank en de Coöperatieve Spaar- en Kredietbank Godo hun ATM's afstoten naar Banking Network Suriname.

In samenwerking met de Surinaamse Bankiersvereniging (SBV) zal op 31 juli de eerste Cashpnt in gebruik worden genomen te Goejaba in district Sipaliwini. In een eerder interview met de Ware Tijd bevestigden BNets-directeur Kenneth Hendrison en toenmalig SBV-voorzitter Eblein Frangie de enorme voordelen van dit nieuwe systeem. "Doordat het bevoorraden van de ATM's nu centraal zal geschieden, zullen de banken veel minder kosten hebben. Nu rijdt een geldtransportwagen dagelijks ATM's van andere banken voorbij om die ene te bevoorraden waarvoor hij is ingehuurd. Dat is een voorbeeld van hoe inefficiënt het systeem nu is", legde Hendrison toen uit.

Naast het vervangen van bestaande pinautomaten zal ook een evenwichtige verspreiding plaatsvinden van de ATM's, zowel in stad als binnenland. Met de uitrol van Cashpnt wordt het vergroten van de toegankelijkheid tot financiële diensten en producten beoogd. Tevens draagt het bij aan het vergroten van de perspectieven voor alle individuen en bedrijven, ongeacht het vermogenssaldo of de omvang.

Deze efficiënte aanbieding van financiële diensten faciliteert financiële inclusiviteit. Dat laatste streeft ernaar oplossingen aan te dragen voor de beperkingen die mensen uitsluiten van deelname aan de financiële sector en stimuleert de economische bedrijvigheid en duurzame ontwikkeling. "Kijk maar naar een horecaonderneming in de stad. Vrijwel elke bank heeft daar een ATM staan. Wij zullen zorgen voor een veel betere geografische spreiding. Dat wil zeggen dat we de drie ATM's op die ene plek zullen reduceren naar één of twee en bijvoorbeeld dan de andere ergens installeren waar er geen ATM is", verklaarde Hendrison eerder.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina