Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Simone van Els erg trots op partner Zachari Zegelaar

Simone van Els erg trots op partner Zachari Zegelaar

25/07/2021 08:08 - Marinio Balsemhof

Simone van Els is beretrots op haar Zachari.

Simone van Els is beretrots op haar Zachari.  

PARAMARIBO - Simone van Els raakt niet uitgesproken over haar partner Zachari Zeegelaar, nadat hij de eerste Surinaamse assistent-arbiter werd die leiding gaf aan een voetbalwedstrijd op de Olympische Spelen. "Meestal zeg ik hem dat hij 'mijn beste Fifa-assistent-referee' is, maar daar houdt hij niet zoveel van. Daarom doe ik het alleen wanneer ik hem wil plagen", vertelt ze lachend.

Surinamers keken donderdagochtend vol trots naar de Olympische wedstrijd tussen titelverdediger Brazilië en Duitsland. Zachari Zeegelaar was namelijk assistant referee 2 samen met Ivan Barton (referee) en David Moran (assistant referee 1) van El Salvador en de Bulgaar Georgi Kabakov (vierde official). "Het gaf mij een goed gevoel om hem te zien vlaggen, omdat ik weet hoe hard hij ervoor heeft gewerkt."

Van Els meent dat zij er zeker van was dat Zachari deze mijlpaal zou bereiken. "Dat wist ik vanaf het moment dat Zachari mij vertelde dat hij de fitnesstest had gehaald." De twee hebben al drie jaar een relatie. Volgens haar is Zachari de partner die zij zich had voorgesteld. "Hij is erg lief en positief ingesteld. Hij is verder heel behulpzaam en heeft altijd een luisterend oor."

Van Els heeft er geen moeite mee dat haar partner vaak naar het buitenland moet. "Het is iets waarvan hij houdt en ik ondersteun hem altijd daarbij." Na de wedstrijd van donderdag beseffen zij en Zachari's zus Raquel dat hij dicht bij het realiseren van zijn ultieme droom - het Wereldkampioenschap - is. "Zijn grootste droom is het WK in Qatar. Met de hulp van de Almachtige is hij al voor 95 procent binnen. De andere 5 procent zal hij zelf moeten doen door hard te trainen, zodat hij die fitnesstesten haalt", aldus Van Els.

In de Ware Tijd van maandag het uitgebreide interview met Simone en Raquel over de mijlpaal van Zachari.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina