Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • COMMENTAAR: Inter Moengotapoe

COMMENTAAR: Inter Moengotapoe

26/07/2021 12:00

COMMENTAAR: Inter Moengotapoe

 

SURINAAMSE VOETBALLERS ZULLEN zich in de toekomst waarschijnlijk alleen op clubniveau internationaal kunnen meten. Bondscoach Dean Gorré zei in april dat ze geen kans meer zullen maken om voor de nationale voetbalselectie uit te komen. Hij kiest liever voor profvoetballers die op een hoog niveau spelen. In de laatste wedstrijd van de Gold Cup gaf hij wel Sergino Eduard een basisplaats en mocht Alvaro Verwey invallen.

De invalbeurt wordt als onbegrijpelijk ervaren omdat er kwalitatief betere alternatieven zijn. Zou de keus van Gorré kunnen zijn ingegeven door de familierelatie; de speler is zoon van de assistent van de bondscoach. Eduard stelde niet teleur, net zoals in eerdere wedstrijden van de nationale voetbalselectie en bij zijn club Inter Moengotapoe.

De Natio-volgers kunnen zich zijn optreden in de wedstrijd tegen Nicaragua nog zeker herinneren. Samen met Miquel Darson liep hij zijn longen uit het lijf en had het duo een belangrijk aandeel in de kwalificatie voor de Concacaf Nations League A en de Gold Cup.

Als Gorré zijn standpunt om voor profs te kiezen niet herziet, wordt landskampioen Inter Moengotapoe de enige hoop voor de lokale spelers. Immers, op dit moment biedt alleen deze ploeg perspectief om in het buitenland, in elk geval in de regio, te spelen.

De landskampioen werd enkele maanden terug semikampioen in de Flow Concacaf Caribbean Club Championship 2021. Zij verloor in de finale van Cavaly uit Haïti (0-3) en miste een goede kans om zich rechtstreeks te plaatsen voor de Concacaf Champions League.

Inter Moengotapoe speelt wel in de Scotiabank Concacaf League 2021, die in september begint. De club is zich aan het versterken en haalde in het weekend met Gilberto Cronie en Ronaldo Kemble twee lokale internationals erbij. Cronie ziet hiermee zijn kans schoon om zijn droom op internationaal voetbal waar te maken. Hij heeft als Natio-speler laten zien wat hij waard is.

De kans is nu groot dat lokale topspelers zullen proberen onderdak te vinden bij Inter Moengotapoe om zich buiten de grenzen te profileren. Dit kan leiden tot verzwakking van de teams waarvoor ze nu spelen. Natuurlijk is het geen garantie dat de Moengonese vereniging de kampioensreeks zal voortzetten, maar in de laatste tien plus jaren is het alleen aan Walking Boyz Company (2008/2009) en Robinhood (2011/2012 en 2017/2018) gelukt haar van de titel af te houden.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina