Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Fresh plant mangrove

Fresh plant mangrove

26/07/2021 22:22 - Van onze redactie

Fresh plant mangrove

Deze twee leden van de Rotaract Club of Fresh hebben zondag ook mangrove geplant. Foto: Rotaract Club of Fresh  

PARAMARIBO - Rotaract Club of Fresh heeft zondag vijftig tot honderd mangrovebomen gepland. De dochterorganisatie van de Rotary, die bestaat uit young professionals tussen achttien en dertig jaar, voerde samen met professor Sieuwnath Naipal het project 'Geleidelijk aan kan alles verdwijnen, laten we het milieu redden en mangrovebomen planten' uit.

Met dit project willen de leden actief een bijdrage leveren aan kustbehoud en -bescherming te Weg naar Zee. Ook draagt het bij aan het behoud van de speciale biodiversiteit in de omgeving en opslag van koolstofdioxide. Fresh is "zeer tevreden" dat er tussen de vijftig en honderd bomen zijn geplant. Vanaf 2010 maakt de club zich sterk voor sociale projecten die de gemeenschap ten goede komen.

De activiteit van zondag is geheel in lijn met het focusgebied 'Supporting the Environment' van de overkoepelende organisatie Rotary International. Fresh zal in de tweede fase van dit project met beelden van deze activiteit een serie bewustwordingsvideo's maken in een poging anderen te stimuleren ook hun bijdrage te leveren.

Share on Facebook    Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina