Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Rechtszaken Van Trikt, Hausil en Bouterse deze week

Rechtszaken Van Trikt, Hausil en Bouterse deze week

26/07/2021 18:19 - Van onze redactie

Desi Bouterse verlaat het terrein van het gerechtsgebouw aan de Wulfinghstraat na de zitting van maart dit jaar.

Desi Bouterse verlaat het terrein van het gerechtsgebouw aan de Wulfinghstraat na de zitting van maart dit jaar.  

PARAMARIBO - De verzetzaak in het 8 Decemberstrafproces, waarin ex-president Desi Bouterse hoofdverdachte is, wordt vrijdag voortgezet door de Krijgsraad. De zaak staat voor requisitoir. De zitting had in mei moeten plaatsvinden, maar werd toen vanwege de Covid-19-situatie is het land "tot nader order" uitgesteld.

Daags vóór het 8 Decemberstrafproces, vindt de geruchtmakende zaak rond de Centrale Bank van Suriname (CBvS) plaats. Om negen uur 's morgens wordt de strafzaak tegen voormalig governor Robert-Gray van Trikt en zijn zakenpartner Ashween Angnoe voortgezet. De zaak staat voor pleidooi.

Begin juli eiste het Openbaar Ministerie (OM) een gevangenisstraf van twaalf jaar en een geldboete van SRD 500.000, ofwel een extra straf van achttien maanden, tegen Van Trikt. De eis tegen Angnoe luidde vijf jaar en een geldboete van SRD 150.000, ofwel extra twaalf maanden straf.

Om elf uur 's morgens, eveneens donderdag, staat de behandeling van de strafzaak tegen Faranaaz Hausil, voormalig directeur Legal, Compliance & International Affairs van de CBvS, op de rol. Die zaak staat voor repliek. Voor deze zittingen zullen de gebruikelijke voorzieningen voor de pers worden getroffen, meldt Marjory Sanches, coördinator Communicatie van het Hof van Justitie.

Maandag werd bekend dat de verdere behandeling van de strafzaak van ex-minister Gillmore Hoefdraad is verschoven naar 5 november vanwege naar verluidt "bijzondere onvoorziene omstandigheden". Het Hof van Justitie (HvJ) zou donderdag een uitspraak doen. Het OM heeft tegen de ex-bewindsman een gevangenisstraf van twaalf jaar geëist en een geldboete van SRD 500.000, ofwel nog één jaar celstraf.

Share on Facebook    Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina