Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Zachari Zeegelaar vlagt tweede Olympische wedstrijd

Zachari Zeegelaar vlagt tweede wedstrijd op Olympische Spelen

27/07/2021 15:06 - Marinio Balsemhof

Zachari Zeegelaar (links) met collega's Johannes Dolaini en Sören Amalensi

Zachari Zeegelaar (links) met collega's Johannes Dolaini en Sören Amalensi Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - De Surinaamse assistent-arbiter Zachari Zeegelaar vlagt woensdag zijn tweede wedstrijd op de Olympische Spelen in Tokio, Japan. Hij moet samen met Ivan Barton (arbiter) en David Moran (assistent), beiden uit El Salvador, het duel tussen Frankrijk en het gastland in goede banen leiden.

Zeegelaar zal daarbij zijn eigen record als eerste Surinaamse assistent ooit op 's werelds grootste sportevenement verscherpen. De Surinamer en zijn collega's hadden ook de leiding bij de topper tussen Brazilië en Duitsland (3-0).

Oud-Fifa-arbiter Enrico Wijngaarde en Fifa-assistente Mijenscha Rensch staan achter Zeegelaar. Zij hopen dat het trio ook voor dit duel een voldoende kan scoren om verder te komen in het toernooi.

In afzonderlijke gesprekken wijzen zij op de zware offers die er vóór, maar ook tijdens zo'n groot toernooi moeten worden gebracht door leidsmannen. "Het is daarom een eer om op zo een groot toernooi aanwezig te zijn en te participeren. Het getuigt van enorme inzet discipline en opoffering."

Hoewel hij al daar is, is het hard werken, trainen, sessies volgen. "Die concentratie moet erin blijven. De balans tussen inzet, concentratie, plezier en ontspanning moet er goed inzitten", weet Wijngaarde. Hij wijst erop dat het team vooral afhankelijk is van de hoofdarbiter, maar hoopt dat zij het ver schoppen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina