Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • BREAKING: Vijfde grote olievondst Total en Apache in Suriname

BREAKING: Vijfde grote olievondst Total en Apache in Suriname

29/07/2021 09:05 - Van onze redactie

BREAKING: Vijfde grote olievondst Total en Apache in Suriname

 

PARAMARIBO - Het Franse TotalEnergies en de Amerikaanse oliemaatschappij Apache Corporation hebben olie aangetroffen in de Sapakara South-1-put in Blok 58 voor de kust van Suriname. Dat maakten de twee oliemaatschappijen donderdagmorgen bekend. Deze aankondiging volgt op eerdere ontdekkingen in Maka Central, Sapakara West, Kwaskwasi en Keskesi. Voor deze twee maatschappijen is het de vijfde grote olievondst in het diepzeegebied van Suriname. De andere grote ontdekking werd gedaan door het Maleisische Petronas in Blok 48.

Volgens insiders gaat het niet per se om een nieuwe zelfstandige ontdekking maar om de vaststelling van de extentie van de oliebron die al bij Sapakara West is ontdekt. Gelegen op 4 kilometer ten zuidoosten van Sapakara West-1, werd Sapakara South-1 geboord in een waterdiepte van ongeveer 850 meter. Sapakara South trof 30 meter netto olie aan, in een Campano-Maastrichtiaans reservoir van goede kwaliteit.

"We zijn verheugd over deze nieuwe succesvolle bron in Sapakara South-1, die erg lijkt op de bron die eerder dit jaar in Keskesi werd aangekondigd. Deze positieve resultaten bevestigen onze strategie die gericht is op grote hoeveelheden hulpbronnen tegen lage ontwikkelingskosten", aldus Kevin McLachlan, Senior Vice President Exploration bij TotalEnergies.

"Als exploitant van het productieve Blok 58 moedigt dit ons aan om onze inspanningen voort te zetten, samen met onze partner, om de middelenbasis uit te breiden, terwijl we de beoordelingsoperaties uitvoeren die zijn ontworpen om een commerciële olie-exploitatie aan te tonen."

De booroperaties worden voortgezet met het boorschip Maersk Valiant. TotalEnergies is de exploitant, met een werkbelang van 50 procent en Apache met een werkbelang van 50 procent. Na voltooiing van de Sapakara South-1-put, zal de installatie verhuizen om de Bonboni-1-put in Blok 58 te boren.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina