Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Reisbranche enthousiast over komst Americain Airlines

Reisbranche enthousiast over komst Americain Airlines

30/07/2021 16:04 - Arjen Stikvoort

Reisbranche enthousiast over komst Americain Airlines

 

PARAMARIBO - "Het openskiesverdrag bestaat al jaren, maar daar zal nu voor het eerst gebruik van worden gemaakt. Het biedt meer alternatieven voor de reiziger om naar Miami te vliegen en verder", legt Cindy Uden, voorzitter van de Associatie van Surinaamse Reisagenten (Asra), een verband met de komst van American Airlines. De Amerikaanse vliegmaatschappij start begin september met wekelijks vijf vluchten Miami-Paramaribo.

Het openskiesverdrag van 2014 biedt de klant de keuze om met de SLM, American Airlines of andere maatschappijen zoals Copa Airlines en Caribbean Airlines naar bestemmingen in Noord-Amerika te kunnen vliegen. Maar hoewel deze maand de regering het reizen voor volledig gevaccineerden heeft versoepeld, loopt het nog niet echt storm.

Boekingen worden volgens Saskia Moti, directeur van Sasha's Fun Holidays, enigszins geremd. "Niet volledig Covid-19-gevaccineerden hebben namelijk toestemming nodig van de Amerikaanse ambassade. En die is vooralsnog gesloten", doet ze uit de doeken. Ze is in elk geval blij met de komst van AA. "Dat is positief. Er komt meer concurrentie en een non-stopvlucht naar Miami is prettig. De reiziger kan van daaruit ook nog meerdere bestemmingen bereiken."

Ook Anoepkumar Bhaggan, directeur van reisbureau Satyam Holidays Suriname, is ingenomen met de komst van AA. Hij benadrukt dat los van reisbureaus ook de reiziger grote voordelen eraan zal overhouden. "De deur tot de rest van de wereld staat door deze multicarrier open. Het brengt juist diversiteit." Er komt, zo stelt Bhaggan, "meer concurrentie en dus betere prijzen".

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina