Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Vroege WK-uitschakeling hoofdreden ontslag Dean Gorré

Vroege WK-uitschakeling hoofdreden ontslag Dean Gorré

31/07/2021 11:08 - Marinio Balsemhof

Dean Gorré moest het veld ruimen met name wegens de mislukte WK-kwalificatiecampagne, zegt de SVB.

Dean Gorré moest het veld ruimen met name wegens de mislukte WK-kwalificatiecampagne, zegt de SVB. Foto: Terence Oosterwolde  

PARAMARIBO - "Ja we gaan niet verder met Dean. Onder hem zijn wij twee WK-voorrondes niet verder gekomen dan de eerste ronde." Dat is volgens Dayasankar Mathoera, ondervoorzitter van de Surinaamse Voetbalbond (SVB), de hoofdreden voor het ontslag van Dean Gorré, bondscoach van de nationale voetbalselectie van Suriname. Pogingen van de Ware Tijd om Gorré te horen bleven vruchteloos.

Mathoera's naam stond vrijdag onder het perscommuniqué waarin de SVB aangaf "om hem moverende redenen besloten te hebben om de technische staf van de nationale selectie te ontbinden". De ondervoorzitter geeft, in gesprek met de Ware Tijd, aan dat er tevergeefs veel is geïnvesteerd, maar dat de doelen niet zijn gehaald. "Verder heeft het geen zin om de salarissen door te blijven betalen, omdat er voorlopig niets op programma is. En deze zijn in valuta hè", aldus het bestuurslid.

Mathoera ontkent dat de ruzie tussen de ontslagen bondscoach en het bestuur vóór de tweede Concacaf Gold Cup-wedstrijd tegen Costa Rica Gorré zijn baan heeft gekost. "Nee, dat is niet de hoofdreden. Dean's inzichten met betrekking tot technisch voetbal stroken niet met de visie van de technisch directeur van de SVB en andere deskundigen", beweert Mathoera.

Hij zegt ook dat zelfs spelers in Orlando hun misnoegen hebben geuit daarover en hebben aangegeven niet verder te willen gaan onder Gorré. Mathoera geeft desgevraagd uitdrukkelijk aan dat het project van de diasporaspelers niet stopt door het ontslag van Gorré. "De spelers hebben aangegeven voor Suriname te willen uitkomen en hebben het Surinaamse paspoort geaccepteerd." Er zal daarom, stelt hij, ook in de toekomst weer een beroep op hen worden gedaan.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina