Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Covid-19-dodental dashboards verschilt

Covid-19-dodental dashboards verschilt

01/08/2021 20:59 - Van onze redactie

Covid-19-dodental dashboards verschilt

 

PARAMARIBO - Waar de Covid-19-website van Suriname zondagavond melding maakt van twee coronadoden, staat er op het dashboard van de BOG-website dat één burger is gestorven. Daardoor verschillen de landelijke totalen: 651 om 650. Ook het aantal genezen personen verschilt, maar dat is al geruime tijd zo. De andere data op de twee dashboards zijn wel identiek.

Volgens de Covid-19-website (https://covid-19.sr/) zijn er in de afgelopen 24 uur dus twee personen in Suriname overleden aan het coronavirus, waardoor het land op een totaal van 651 Covid-19-doden komt. De website van het Bureau Openbare Gezondheidszorg (https://bogsuriname.com/dashboard/) schrijft over één dode en een totaal van 650. Het reproductiegetal - de zogenoemde 'r' - staat op 0,87.

In het voorbije etmaal is er van 156 burgers een swab genomen: 51 mensen waren besmet (32,69 procent) en 105 testten negatief. Landelijk zijn er sinds de uitbraak van de pandemie 25.402 mensen besmet geraakt. In de ziekenhuizen zijn 65 personen opgenomen en op de intensivecareafdelingen liggen 25 patiënten. Er zijn 651 positief geteste burgers in isolatie. Beide websites melden dat er zeventig mensen genezen zijn verklaard, maar hun totalen verschillen: 21.770 (Covid-site) om 21.721 (BOG-site).

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina