Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Indrukwekkende prestatie van Natio in zo'n korte tijd'

'Indrukwekkende prestatie van Natio in zo'n korte tijd'

01/08/2021 17:17 - Sharon Singh

'Indrukwekkende prestatie van Natio in zo'n korte tijd'

 

PARAMARIBO - Met Natio schreef Dean Gorré geschiedenis. De nationale voetbalselectie van Suriname wist zich onder meer voor het eerst te plaatsen voor de Concacaf Gold Cup en er waren voor het eerst Surinaams-Nederlandse voetballers opgenomen in het team. Toch vindt de SVB de performance van de selectie minder. De bondscoach van Natio werd vrijdag de laan uitgestuurd.

In een perscommuniqué maakte de Surinaamse Voetbal Bond(SVB) bekend dat van wege 'moverende redenen' de technische staf van de nationale selectie is ontbonden. In een gesprek met Radio Tamara laat het bestuurslid van SVB, Waldo Gobardhan, zijn ontevredenheid blijken. "Zowel bij de WK-kwalificatie als Gold Cup hebben we grote fouten gemaakt. Hij heeft zijn doelen niet bereikt", zegt hij tegen omroeper Iwan Bottse.

Gorré zelf, zag het niet aankomen. "Ook ik ben geschokt; ik doe nog even niks, want zit er nog zelf mee", zegt hij zaterdag, een dag na de surprise beslissing van de SVB. "Ik kom wel met een reactie." Waar hij vooral kracht uit put, is de liefde die hij voelt vanuit de samenleving. Drie jaar geleden verruilde Gorré Engeland voor Suriname, vastbesloten om hier de voetbalontwikkeling naar een hoger niveau te tillen. Zo sterk was zijn vaderlandsgevoel.

Met weinig middelen heeft Natio onder zijn vleugels in betrekkelijk korte tijd veel bereikt. "Miljarden mensen hebben naar ons gekeken en voor het eerst zijn we door ESPN en CNN in Amerika genoemd. De interviews die we hebben afgelegd, de vragen die ze stellen. Zoals waar ligt Suriname en waarom zouden we naar Suriname moeten komen, wat valt er daar allemaal te doen."

De volgende stap was om verder te gaan. Gorré had echt zin in de WK-2026. De ex-bondscoach vindt het indrukwekkend wat Natio heeft gepresteerd in korte tijd qua spel en qua kwaliteit. "Het is van een heel ander level. Als wij dus kunnen doorgaan met waarmee we zijn begonnen, dan worden we nog beter, want dit is maar het begin en nu zijn we al bij de top, die wint niet zomaar van ons."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina