Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 22-jarige vermoedelijk verdronken in binnenland

22-jarige vermoedelijk verdronken in binnenland

03/08/2021 15:33 - Samuel Wens

22-jarige vermoedelijk verdronken in binnenland

 

BOVEN-SURINAME - Danzel Mina (22) is maandagvond vermoedelijk verdronken bij de aanmeerplaats van het dorp Hekununu aan de Boven-Surinamerivier. De man was in het binnenland voor de teraardebestelling van zijn oma. Het lichaam is nog niet geborgen.

Volgens bestuursopzichter Sohangsingh Aloeboetoe kon Mina niet goed zwemmen. Hij was aan het baden in de rivier toen hij werd meegesleurd door de sterke stroom. Aloeboetoe: "Een vrouw die bezig was met de vaatafwas, zag hem langsdrijven. Ze sprong in een boot om hem hulp te bieden, maar het was tevergeefs, want hij verdween in de diepte."

Diverse mannen van Hekununu en het dorp Tumaripa hadden vervolgens geen succes tijdens hun zoektocht. Kapitein Omjai Lessin van Hekununu bevestigt het trieste ongeval en zegt dat het dorp in diepe rouw is gedompeld. Zolang het lijk niet is geborgen, mogen dorpelingen niet naar de rivier. Ze moeten in plaats daarvan naar de kreek.

Hoewel de verdrinkingsdood volgens de kapitein vaak voor komt in het achterland, is het voor Hekununu de eerste keer. De politie van Djumu zal worden ingeschakeld. Bij een verdrinkingsdood komt het lijk, zo leert de ervaring, meestal na drie dagen boven drijven.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina