Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'We moeten ook kijken naar eigen verantwoordelijkheid'

'We moeten ook kijken naar eigen verantwoordelijkheid'

03/08/2021 00:02 - Amanda Palis

Humphrey Naarden, hoofdinspecteur van politie.

Humphrey Naarden, hoofdinspecteur van politie.  

PARAMARIBO - Het is volgens hoofdinspecteur Humphrey Naarden van het Korps Politie Suriname niet eerlijk dat met de beschuldigende vinger alleen naar de politie wordt gewezen naar aanleiding van de mensenmassa zaterdag bij de Hermitage Mall. Het verwijt is onder meer dat de zonen van Hermandad niet tijdig hebben opgetreden.

"Er moet ook worden gekeken naar eigen verantwoordelijkheid", vindt Naarden. "De winkelhouders weten wat de maatregelen zijn, hoeveel mensen bij elkaar mogen komen en wat de vereisten zijn. De politie probeert overal te zijn, maar dat lukt niet altijd."

Zaterdag zag het zwart van jeugdigen, velen zonder mond- en neuskap, bij de Hermitage Mall. Daarmee werd duidelijk het samenscholingsverbod (maximaal tien personen) geschonden. Pas nadat er een melding kwam van een steekpartij, rukte de politie uit. De zaak wordt onderzocht door de politie van Uitvlugt.

Naarden: "We willen ouders op het hart drukken om met hun kinderen te praten over eigen verantwoordelijkheid en veiligheid. We leven nog steeds in een pandemie." De hoofdinspecteur krijgt bijval van minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie. "H0et garanderen van veiligheid doen we samen", aldus de bewindsman.

Hij heeft zondag gesprekken gevoerd met de districtscommissaris Zuidwest en de regiocommandant van Paramaribo hoe zij zulke grote drukten kunnen voorkomen in het vervolg. "Er is gekeken naar het inzetten van mobiele units van de politie op strategische plekken", zegt Amoksi.

De bewindsman vindt dat ondernemers ook een bepaalde verantwoordelijkheid naar de consumenten toe hebben. "Zij hebben een maatschappelijke verplichting om de veiligheid te kunnen bieden." Amoksi blijft erbij dat veiligheid een gedeelde taak is. Ook over Waka Pasi kwamen er klachten binnen

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina