Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Jamaica 59 jaar onafhankelijk

Caricom feliciteert Jamaica met onafhankelijkheid en sportprestaties

06/08/2021 03:56 - Van onze redactie

Jamaicaanse clean sweep op de 100 meter tijdens de Olympische Spelen in Tokio: Shelly-Ann Fraser-Pryce (zilver), Elaine Thompson-Herah (goud en Olympisch record) en Shericka Jackson (brons).

Jamaicaanse clean sweep op de 100 meter tijdens de Olympische Spelen in Tokio: Shelly-Ann Fraser-Pryce (zilver), Elaine Thompson-Herah (goud en Olympisch record) en Shericka Jackson (brons). Foto: Reuters  

GEORGETOWN - De Caribische Gemeenschap (Caricom) heeft de regering en het volk van Jamaica gefeliciteerd met de 59ste verjaardag van de onafhankelijkheid van het land. Die wordt op 6 augustus herdacht onder het thema 'Jamaica 59: Come Mek We Celebrate Online'.

Caricom-secretaris-generaal Irwin LaRocque zei in een felicitatieboodschap tegen Andrew Holness, de premier van Jamaica, dat het thema de vastberadenheid en het aanpassingsvermogen van het Jamaicaanse volk weerspiegelt. Die twee kenmerken stellen de samenleving in staat door te gaan in het licht van de pandemie en andere uitdagingen in deze onzekere tijden. "De gemeenschap viert de uitstekende prestaties van uw land op gebieden als diplomatie, sport, kunst en cultuur, die een bron van trots zijn voor Jamaica en de regio", aldus de secretaris-generaal in de boodschap.

"Terwijl de gemeenschap probeert te herstellen van de verwoestingen van de Covid-19-pandemie, verwoeste economieën en de recente klimaat gerelateerde rampen, is het leiderschap van Jamaica met de portefeuille 'externe handelsonderhandelingen' binnen het quasi-kabinet van de Caricom, en uw werk met de premier van Canada en de secretaris-generaal van de Verenigde Naties met betrekking tot de financiering van het herstel zeer cruciaal", voegde ambassadeur LaRocque eraan toe.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina