Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Surcad-ambulancedienst haalt bakzeil bij verzekeraars

Surcad-ambulancedienst haalt bakzeil bij verzekeraars

06/08/2021 08:06 - Arjen Stikvoort

Surcad-ambulancedienst haalt bakzeil bij verzekeraars

Foto: Facebook Sur-Cad  

PARAMARIBO - De ambulancezorg is al jaren een ondergeschoven kindje in Suriname. "De ambulance kennen we pas als we het écht nodig hebben", zegt Roël Brug, directeur van de Suriname Centrale Ambulancedienst (Surcad). En dat moet anders, want met één telefoontje moet de burger geholpen zijn volgens de directeur.

Maar zonder een goed gesprek met de Surinaamse Vereniging van Assurantiemaatschappijen (Survam) zal die verbetering in de ambulancezorg steeds moeilijker gaan. Want sinds het loslaten van de koers door de overheid en de toegenomen brandstofprijzen, lijdt, net als vele andere bedrijven, ook Surcad onder de financiële crisis waar Suriname mee te kampen heeft.

Brug: "Als de brandstofprijs omhoog gaat naar SRD 15 voor één liter, moeten wij als medisch bedrijf toch ook in prijs omhoog gaan om onze medische verbruiksartikelen te kunnen blijven betalen?" Ondanks alle transparantie over de te verhogen kosten van de organisatie naar de verzekeringsmaatschappijen toe, blijft het angstvallig stil aan de kant van Survam, laat Brug weten. "Slechts één verzekeringsmaatschappij reageerde, maar die wil zelf bepalen hoeveel ze voor bepaalde diensten wil betalen. Maar dat kan niet." Surcad wil in dialoog met Survam om tot een goede overeenstemming te komen, aldus Brug.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen