Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Baanwielrenner Tjon En Fa in halve finale keirin

Baanwielrenner Tjon En Fa in halve finale keirin

07/08/2021 22:46 - Terence Oosterwolde

Baanwielrenner Tjon En Fa in halve finale keirin

 

PARAMARIBO - Jaïr Tjon En Fa heeft zich daarnet geplaatst voor de halve finales van het onderdeel keirin op de Olympische Spelen. Bij zijn debuut op 's werelds grootste sportevenement, finishte hij als derde in heat twee. Van elke serie ging de topvier over naar de halve finales. Tjon En Fa rijdt om negen over elf in heat 1.

In de Izu Velodrome zat Tjon En Fa tijdens de kwartfinalerace geruime tijd op vijfde positie en daarna zelfs op de laatste plek, maar nadat zijn World Cycling Centre-trainingspartner Nicholas Paul de sprint naar voren inzette, volgde Tjon En Fa hem direct. De Trinidadiaan was overduidelijk de snelste, maar met zijn veilige derde plek zit de Surinaamse baanwielrenner ook in de volgende ronde. De halve finales worden om negen en veertien over elf 's avonds Surinaamse tijd verreden.

Tjon En Fa, Paul, Jack Carlin (Groot-Brittannië; brons 200 meter) en Maximilian Levy (Duitsland) uit heat twee zitten in de volgende ronde. Uit de eerste serie kwalificeerden Kevin Quintero (Colombia), de Britse titelverdediger Jason Kenny, de Fransman Rayan Helal en de Nederlandse Olympisch sprintkampioen (individueel en team) Harrie Lavreysen zich. Van heat drie stromen Matthew Glaetzer (Australië), Yuta Wakimoto (Japan), Mohd Awang (Maleisië) en Kwesi Browne (Trinidad en Tobago) zich.

In heat 1 (23:09 uur) van de halve finale zit Tjon En Fa met Glaetzer, Quintero, Carlin, titelverdediger Kenny en de Trinidadiaan Browne. De tweede serie (23:14 uur) bestaat uit Helal, Levy, Wakimoto, Mas Awang, Lavreysen en Paul. De topdrie van de twee heats plaatst zich voor de finale, alle anderen zullen elkaar bekampen om de plekken zeven tot en met twaalf.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina