Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Olympics: Jaïr Tjon En Fa in keirinfinale

Olympics: Jaïr Tjon En Fa in keirinfinale

07/08/2021 23:26 - Terence Oosterwolde

Olympics: Jaïr Tjon En Fa in keirinfinale

 

PARAMARIBO - "What a moment for Suriname! Absolutely amazing!" Dat was de reactie van de commentatoren nadat baanwielrenner Jaïr Tjon En Fa zich plaatste voor de finale van het onderdeel keirin op de Olympische Spelen. Zijn derde plaats in heat 1 van de halve finale was daarvoor voldoende. De finale met op het spel goud, zilver en brons wordt om middernacht verreden.

Tjon En Fa finishte na winnaar Jason Kenny van Groot-Brittannië, die tijdens de Olympische Spelen van Rio de Janeiro in 2016 het goud won op dit onderdeel. Tweede in de serie was Matthew Glaetzer van Australië.

Uit de andere serie kwalificeerden Mas Awang (Maleisië), Maximilian Levy (Duitsland) en Harrie Lavreysen (Nederland). De Trinidiaan Nicholas Paul eindigde als vierde en miste daardoor de finale. Hij zal uitkomen in de strijd om de zevende tot en met de twaalfde plek.

Finalisten Keirin

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina