Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Jaïr Tjon En Fa vierde in Olympische keirinfinale

Jaïr Tjon En Fa vierde in Olympische keirinfinale

08/08/2021 00:11 - Terence Oosterwolde

Jaïr Tjon En Fa vierde in Olympische keirinfinale

Foto: FB Jair Tjon En Fa Cyclist  

PARAMARIBO - "He has done his nation proud!" Dat zeiden commentatoren over de Jaïr Tjon En Fa. De Surinaamse baanwielrenner is zondag iets na middernacht als vierde geëindigd in de keirinfinale. De 27-jarige Tjon En Fa maakte zijn debuut op de Olympische Spelen.

Tjon En Fa, die eerder in Tokio als dertiende eindigde op de 200 meter sprint, baarde enorm veel opzien met zijn optreden op de keirin, zeker omdat het niet zijn sterkste onderdeel is. Maar elke ronde weer wist hij zijn stempel te drukken met als resultaat een zeer verdienstelijke vierde plek. Voor Suriname de hoogste plaats sinds het goud en brons van zwemmer Anthony Nesty tijdens de Seoul en Barcelona Spelen van 1988 en 1992.

Eindrangschikking Keirin

Het goud ging naar de Brit Jason Kenny die het veld compleet verraste met zijn tactiek. Het moment dat de elektrische fiets afzwaaide, sprintte Kenny weg en wist hij op deze manier zijn Olympische titel te prolongeren. Hij werd met de gouden plak ook de meest succesvolle Britse baanwielrenner. Mohd Mas Awang van Maleisië troefde de Nederlander Harrie Lavreysen op de lijn af en pakte het zilver. Lavreysen won eerder goud op de individuele en teamsprint.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina