Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Trio Zeegelaar maakte kans op Olympische finale

Trio Zeegelaar maakte kans op Olympische finale

12/08/2021 18:05 - Marinio Balsemhof

Trio Zeegelaar maakte kans op Olympische finale

Zachari Zeegelaar van Suriname (r) vóór aanvang van de halve finale tussen de Verenigde Staten en Honduras met de rest van het arbitrale kwartet: Jassett Kerr-Wilson (l), vierde official Reon Radix (tweede vanuit links) en scheidsrechter Oshane Nation.  

PARAMARIBO - Het trio Zachari Zeegelaar, Ivan Barton (referee) en David Moran (assistent-referee 1) was erg dichtbij het leiden van de voetbalfinalewedstrijd tussen Brazilië en Spanje tijdens de Olympische Spelen.

"Wij hebben twee goede wedstrijden gefloten en zijn vanwege onze prestaties tot het einde van het toernooi gebleven. We waren ook kandidaat voor de finalewedstrijd, maar de Fifa heeft jammer genoeg voor een ander trio gekozen", klinkt een erg trotse assistent-arbiter Zachari Zeegelaar bij terugkeer in Suriname. Dat zij niet werden gekozen voor de finale was geen teleurstelling zegt hij tegen 'de Ware Tijd'.

"Wij waren er juist supertrots op dat we kans maakten en tot het einde zijn gebleven", geeft hij aan. In Japan had het trio de leiding tijdens de openingswedstrijd tussen Brazilië en Duitsland. De mannen waren erg verrast, omdat het een herhaling was van de finale van vijf jaar terug in Rio, Brazilië. Ook was het een eer om zo'n topper te leiden. Daarna mochten zij de wedstrijd tussen Frankrijk en het gastland tot een goed einde brengen.

De Surinaamse assistent heeft de beoordelingen van de match assessor niet kunnen zien, dus weet hij niet welk cijfer hij heeft gehad voor het leiden van de wedstrijden. "Wij hebben wel positieve feedback gekregen", zegt hij. "Nadat wij waren afgewezen voor de finale, hebben wij een evaluatiegesprek gehad met de Fifa. Daarin werd ons gezegd dat wij goed hebben gepresteerd en dat dit niet het einde is", geeft Zeegelaar aan. Ook heeft het drietal de wedstrijden onderling besproken en heeft zich voorgenomen er alles eraan te doen om zich te kwalificeren voor het WK van 2024 en te werken aan de zwakke punten.-.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina