Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • U-23 selectie vrouwenvolleybal wint historisch van Trinidad

U-23 selectie vrouwenvolleybal wint historisch van Trinidad

12/08/2021 22:05 - John Zaalman

U-23 selectie vrouwenvolleybal wint historisch van Trinidad

De nationale U23-vrouwenvolleybalselectie van Suriname vóór de partij tegen Caribisch rivaal Trinidad en Tobago. Foto: Norceca  

PARAMARIBO - De Surinaamse selectie vrouwenvolleybal heeft haar opwachting in het U23-kwalificatietoernooi voor de eerste junioren Pan-Amerikaanse Spelen met een historische overwinning gevierd. In Aguascalientes, Mexico werd de Caribische rivaal Trinidad en Tobago donderdagavond voor het eerst met lege handen teruggezonden: 25-17, 25-18, 26-24.

Suriname zit door de zege al in de halve finale en heeft ook een plek bemachtigd voor de junior Pan-Am Games later dit jaar in Cali, Colombia. "Het voelt heel goed aan", laat bondscoach Eric Aikman zich opgelucht tegenover de Ware Tijd uit over de zege. "Alleen mi ben lasi en even in de derde set. Daar merkte ik het gemis van een assistent-coach." Hij vertelt een dubbele wissel te vroeg te hebben gepleegd, waardoor het team even in de war raakte. "Maar we zijn gelukkig eruit gekomen."

Suriname holde in de derde set steeds achter de feiten aan totdat Ketura Margaret voor setpoint aantekende: 25-24. De historische triomf was een feit na een fout van de Trinidadiaanse Afiya Alexander. "Misschien waren we na de 2-0 al happy vandaar dat we het in de derde set ietwat hebben laten liggen", veronderstelt captain Cabriëlla Bouterse. "We wilden ze geen set geven en hebben daarom keihard gewerkt voor de winst."

Zowel Aikman als Bouterse weet dat de tweede wedstrijd tegen de Dominicaanse Republiek van een andere kaliber wordt. Aikman: "Zij zijn de verdedigend kampioen dus wij gaan harder ons best moeten doen. Onze speelsters zullen dan ook minder zenuwachtig zijn en zelfverzekerder spelen."

Bouterse zegt dat het "zwoegen" wordt. "Het wordt sowieso zwaarder dan dit. Maar als die hype er is en de teamcohesie moet het kunnen. Ze gaan wel keihard komen spelen tegen ons." Margeret leidde Suriname met tien kills en één ace. Bouterse had zeven kills en één blok. De gezusters Sharon (twee) en Shaniva Balkaran (drie) registreerden samen vijf aces. Beiden hadden elk ook een blok, terwijl Sharon bovendien een kill noteerde. Destiny Leon scoorde elf kills voor Trinidad en Tobago.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina