Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Dominicaanse Republiek zet volleybalsters terug op aarde

Dominicaanse Republiek zet volleybalsters terug op aarde

13/08/2021 21:40 - John Zaalman

Esthefany Rabit van de Dominicaanse Republiek (l) smasht de bal langs het tweemansblok van Suriname, dat wordt gevormd door Zourena Koningverander en Ketura Margaret (8). Margaret maakte de meeste punten voor Suriname.

Esthefany Rabit van de Dominicaanse Republiek (l) smasht de bal langs het tweemansblok van Suriname, dat wordt gevormd door Zourena Koningverander en Ketura Margaret (8). Margaret maakte de meeste punten voor Suriname. Foto: Norceca  

PARAMARIBO - De Dominicaanse Republiek heeft de groepsfase van de U23 Pan American Cup in Aguascalientes, Mexico ongeslagen afgesloten. De titelverdediger zette Suriname vrijdagavond in poule A met 3-0 (25-18, 25-12, 25-14) terug op aarde. Een dag eerder had de vrouwenselectie een historische zege behaald op Trinidad en Tobago.

De Dominicaanse Republiek en Suriname hebben zich net als Mexico en Puerto Rico uit groep B geplaatst voor de halve finale. Ongeacht de eindrangschikking zijn alle vier landen zeker van deelname aan de inaugurele junior Pan-American Games in Cali, Colombia (25 november-5 december).

Captain Cabriëlla Bouterse erkent in gesprek met de Ware Tijd dat ze vrijdagavond "minder" was. "Dit is niet hoe ik speel. Ik weet niet als ik geïntimideerd was door de lengte voor me. Het leel alsof ik niet wist hoe ik eromheen moest komen. Het blok stond goed, maar de ballen waren ook laag waardoor ik alleen kon tippen. Ik ben wel teleurgesteld in mezelf."

Wat het team betreft meent de aanvoerster dat dit een niveau hoger is en dat Suriname "nog nooit voor lange spelers heeft gestaan. We gaan steeds lange mensen voor ons krijgen en moeten over de vrees heen zien te komen". Ze beseft dat dit het niveau zal zijn in Cali. "We moeten in ieder geval loslaten wat ons vandaag is overkomen en morgen gewoon pakken. Het zal niet makkelijk worden, maar een winst moet in de pocket zijn." Suriname speelt zaterdagavond acht uur Surinaamse tijd tegen het gastland of Puerto Rico, die later vrijdagavond strijden om de toppositie in poule B.

De nationale selectie speelde haar beste spel tegen de Dominicaanse Republiek in de openingsset, waarbij ze bij 5-4 en 8-7 zelfs voorstond. Bij 13-16 stuurde bondscoach Eric Aikman de gezusters Sharon en Shaniva Balkaran het veld in voor Lakeesha Esseboom en Esther Tammenga. De verdediging bleek niet altijd alert en stelde de Dominicaanse Republiek daardoor in de gelegenheid de set te pakken.

Suriname kreeg bij 10-23 in de tweede periode een tegenvaller toen Esseboom met een linkerknieblessure moest uitvallen. In de derde set leek de ploeg de kluts totaat kwijt. Ketura Margaret tekende na een 0-9 achterstand uit een kill vanaf de driemeterlijn voor het eerste punt aan. De titelverdediger maakte uiteindelijk moeiteloos af. Margaret leidde Suriname met twaalf punten uit elf kills en een blok. Sharon Balkaran (twee kills) en Esther Tammenga (één kill en een blok) hadden elk twee punten. Cabriëlla Bouterse, Esseboom en Janice Antonius lieten elk één kill voor zich noteren.

Share on Facebook    Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina