Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Eerste en tweede klas Mulo starten maandag

Eerste en tweede klas Mulo starten maandag

14/08/2021 00:00 - Van onze redactie

Eerste en tweede klas Mulo starten maandag

 

PARAMARIBO - Eerste- en tweedeklassers van muloscholen moeten vanaf maandag weer naar school. De lessen zullen worden verzorgd volgens het aangepaste rooster, waarbij een lesuur veertig minuten duurt. Dit heeft het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur donderdag laten weten aan de directeuren van de openbare dag- en avondmuloscholen die vallen onder het Bijzonder Onderwijs.

De laatste dag van het schooljaar is 17 september. Dat betekent dat de leerlingen één maand onderwijs zullen genieten. De examenklassen van zowel voj- als vos-scholen zijn eerder - 30 juni - aangevangen met de lessen. Voor leerlingen van het basisonderwijs was het fysieke onderwijs op 14 juli opgestart. Op 26 juli volgde de openstelling van het middelbaar onderwijs uitsluitend voor het afnemen van toetsen.

In de memo van donderdag wordt benadrukt dat bij de heropstart de al behandelende stof moet worden herhaald en vervolgens getoetst. Er mag in deze periode geen nieuwe leerstof worden aangeboden, wordt benadrukt. Voor het bepalen van een kwartaalcijfer moeten minimaal twee toetsmomenten worden aangeboden.

De lagere leerjaren ronden af op basis van het eerste en tweede kwartaal. Daarvoor wordt verwezen naar de aangepaste overgangsnormen. Voor alle klassen - de tweede, derde en vierde - geldt dat in het eerste kwartaal van het nieuwe schooljaar (2021-2022) de nog te behandelen leerstof van het tweede kwartaal en de leerstof van het derde kwartaal van het schooljaar 2020-2021 worden gedoceerd. De eerste schooldag van het nieuwe schooljaar is 18 oktober.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina