Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Aikman: 'Suriname kan van Puerto Rico winnen'

Aikman: 'Suriname kan van Puerto Rico winnen'

15/08/2021 01:10 - John Zaalman

De nationale selectie van Suriname bij het zingen van het volkslied.

De nationale selectie van Suriname bij het zingen van het volkslied. Foto: Norceca  

PARAMARIBO - Mexico en de Dominicaanse Republiek spelen zondag de volleybalfinale van de U23 Pan American Cup in Aguascalientes, Mexico. Suriname en Puerto Rico leveren om zeven uur 's avonds Surinaamse tijd strijd om de derde plaats. Beide landen werden in de halve finales van zaterdagavond verslagen: Suriname ging met 0-3 (14-25, 13-25, 15-25) ten onder tegen Mexico, terwijl Puerto Rico in straight sets (12-25, 16-25, 12-25) verloor van de verdedigend kampioen.

Eric Aikman gelooft dat zijn volleybalsters kunnen winnen van Puerto Rico. "De mogelijkheid daartoe bestaat. We hebben misschien een gelijke sterkte, maar zijn ook afhankelijk van de vorm van de dag", zegt de bondscoach tegen de Ware Tijd.

Hij kan wel geen beroep meer doen op Lakeesha Esseboom, die vrijdag tegen de Dominicaanse Republiek een knieblessure opliep. Verder zijn er wat kleine kwetsuren binnen het team. "Als alles goed is fysiek dan denk ik dat we een hele goede game spelen. Winst zit erin."

Cabriëlla Bouterse onderkent dat Suriname tegen Puerto Rico gewoon moet spelen. "Het is een ander niveau. We kunnen niet verwachten alles te winnen. Dit is geen Caribisch Gebied, maar met goed spel komen we wel daar", aldus de captain.

Aikman zegt "een redelijk goed gevoel" te hebben overgehouden van de wedstrijd van zaterdagavond. "De meisjes hebben hun best gedaan. Ze hebben meer gegeven dan tegen de Dominicaanse Republiek. Mexico is een niveau hoger. Ze zijn sneller, maar dit zijn dingen die we nu leren."

De oefenmeester is blij met Surinames deelname. "Het is een leerschool. Niemand gaat hogerop en is direct winnaar. We doen ervaring op zodat we weten waaraan we moeten werken om naar Cali te gaan voor een betere beurt." De selectie kwalificeerde zich eerder voor de eerste junior Pan Am Games (25 november-5 december) in Colombia.

Bouterse, subcaptain Ketura Margaret, de gezusters Sharon en Shaniva Balkaran, Judy-Ann Gravenbeek en libero Xiony Kidjo stonden in de openingsset in de basis. Mexico claimde de set na een blok van Melissa Garciglia op Margaret.

Suriname keek in de tweede set aan tegen een grote achterstand (1-14), maar wist dankzij een voorhoederol van Margaret terug te veren. In de laatste set kwam de selectie tot 8-8 na een 4-8 achterstand, maar daarna stelde Mexico orde op zaken. Margaret leidde Suriname met tien punten uit zeven kills, twee aces en een blok. Mexico's Angelica Guiterez werd topscorer met twaalf punten uit zeven kills, vier aces en een blok.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina