Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Actie personeel AZP werpt vruchten af

Actie personeel AZP werpt vruchten af

18/08/2021 18:04 - Aidy Pinas

Actie personeel AZP werpt vruchten af

Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - De actie van het personeel van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) heeft vruchten afgeworpen. Dit verneemt de redactie van Simone Corinde-Ritfeld van de ABPLAZ. Het personeel heeft het resterend deel, 2.500 Surinaamse dollar van de toegezegde compensatie die vijf duizend Surinaamse dollar bedraagt, woensdag ontvangen. Vanaf maandag hebben de medewerkers uit onvrede tot 12 uur gewerkt. Iedereen zal donderdag weer normaal aan het werk zijn.

Het personeel besloot in actie te gaan, omdat gemaakte afspraken niet zijn nagekomen. Het was namelijk afgesproken dat het volledig bedrag op 15 augustus zou worden uitbetaald, maar in de praktijk gebeurde dat niet. Het personeel wenste geen genoegen te nemen met slechts een deel van het afgesproken bedrag. "De compensatie is bedoeld voor het jaar 2020. Dat hele geld heeft in feite geen waarde meer als u kijkt naar de ontwikkelingen. Het personeel heeft daarom geen genoegen genomen met slechts een deel ervan", onderstreept Corinde-Ritfeld.

Ze laat verder optekenen dat er ook nog enkele leden zijn, die helemaal niets van de compensatie hebben ontvangen. Het is niet duidelijk hoe dat gebeurd is, maar er zal hierover met de directie gesproken worden. Ook hiervoor moet volgens haar een oplossing komen. Het kan niet zo zijn dat een deel van het personeel wel in aanmerking komt voor de compensatie en een ander deel niet.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina