Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Bonden Adek ready voor staking

Bonden Adek ready voor staking

19/08/2021 17:14 - Amanda Palis

Bonden Adek ready voor staking

Leden van de Federatie Werknemersorganisatie van de Universiteit worden toegesproken door hun bondsbestuur. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - In een algemene ledenvergadering van de Federatie Werknemersorganisatie van de Universiteit (FWU) donderdag is besloten nog eens een brief te richten aan het bestuur van de Anton de Kom Universiteit. Het schrijven zal een duidelijke ultimatum bevatten over de onderhandelingen die nu gaande zijn tussen het bondsbestuur onder leiding van Hugo Blanker en het bestuur van de Anton de Kom Universiteit (Adek).

"De onderhandelingen zijn sinds begin van het jaar gaande en we zijn nog steeds bezig," bevestigt Mahinder Kalicharan, ondervoorzitter van de FWU. Er zouden volgens Kalicharan al een aantal brieven zijn uitgewisseld tussen de bond en het Adek-bestuur, echter zonder een wenselijke resultaat. "De voorstellen die zij hadden aangedragen waren bijna identiek. Wij hebben gewerkt met data van Algemeen Bureau voor de Statistiek om te komen tot de werkelijke indicatie voor medische kosten, vervoerskosten en andere zaken die zijn opgenomen in onze arbeidsovereenkomst", zegt Kalicharan die meteen aangeeft dat er bewust is gewerkt met d statistieken van 2020.

"We begrijpen dat als we met de huidige inflatiecijfer zouden werken het helemaal niet betaald zou kunnen worden. We zijn ook realistisch, maar levensonderhoud van onze leden gaat nu eraan", stelt de FWU ondervoorzitter. De brief zal vandaag de deur uitgaan richting het bestuur en zij krijgen de ruimte tot volgende week maandag 12 uur 's middags om te reageren. "We zullen ook opnemen dat de onderhandelingen over de arbeidsovereenkomst eind augustus afgerond moeten worden, want hoe langer we door gaan hoe minder waarde het geld zal hebben", stelt de ondervoorzitter.

Ook moet de koopkrachtversterking van SRD 1000 over de maand juni nog betaald worden. Vanaf juni is er een besluit genomen dat ambtenaren en landsdienaren een koopkrachtversterking van SRD 1000 zullen krijgen. "Juli hebben we ontvangen maar van de maand juni moeten we nog krijgen. Ook daarvoor is er een ultimatum vastgesteld", zegt Kalicharan. Als de onderhandelingen weer eens spaak lopen vreest hij dat de bondsleden stappen zullen ondernemen. "Ze zijn eigenlijk nu al ready om over te gaan tot staking".

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen