Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Stichting Rumas 12 jaar, maar 100 procent gegroeid

Stichting Rumas 12 jaar, maar 100 procent gegroeid

26/08/2021 22:06 - Valerie Fris

Stichting Rumas 12 jaar, maar 100 procent gegroeid

Emmy Hart, voorzitter van Stichting Rumas. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Meer dan duizend jongens weer in de schoolbanken, meer dan zeshonderd getraind tijdens de attitudevormingskampen en als grootste prestatie meer dan driehonderd jongens aan een baan geholpen. Stichting Rumas heeft in haar 12-jarig bestaan dat vandaag gevierd werd bergen werk weten te verzetten in belang van de Surinaamse jeugd.

Het twaalfjarig bestaan heeft de stichting herdacht middels een dankdienst en presentatie over haar activiteiten. Het doel van deze stichting is om drop-outs en jongens in de leeftijdklasse 10-25 jaar die gedragsproblemen hebben en in aanraking zijn gekomen met de politie, te trainen zodat zij weer dienstbaar kunnen zijn in de samenleving.

De voorzitter van de stichting, Emmy Hart is er trots op dat haar organisatie meer dan duizend jongeren heeft weten te bereiken. Sinds de oprichting in 2009 is de stichting gegroeid en er zijn nu meerdere units bijgekomen. Er is een gezin coaching unit, een carrière counseling unit, public relations en een huiswerkbegeleidingscentrum waar er ook aan geestelijke en creatieve vorming wordt gedaan. Ook een oppas en naschoolse opvang maken nu deel uit van het werk van de stichting. "Stg Rumas is 100 procent gegroeid. Ik heb het gevoel dat er geen enkele organisatie in Suriname is die zo werkt", zegt de voorzitter trots.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen