Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 100 procent geslaagden Pedagogisch Instituut Nickerie

100 procent geslaagden Pedagogisch Instituut Nickerie

31/08/2021 08:06 - Arjen Stikvoort

De afgestudeerden van 2020/2021 van het PI Nickerie.

De afgestudeerden van 2020/2021 van het PI Nickerie.  

PARAMARIBO - Al jaren doet het Pedagogisch Instituut Nickerie het goed. Dit jaar haalden elf studenten hun diploma, een slaagpercentage van 100 procent. De kracht zit volgens directeur Dinish Binda onder meer in het lage aantal studenten in een klas."Want hoe kleiner de groep is, hoe meer je als docent individuele aandacht aan de leerling kunt geven."

Dat alle elf studenten de eindstreep haalden en nu volwaardig leerkracht zijn, schrijft Binda ook toe aan de inzet van het personeel en de studenten zelf. Daniëla Rosario, onderdirecteur Ontwikkelingsdienst van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, zegt dat de sterke resultaten komen door de motivatie van de schoolleiding en het team docenten. "Mijn filosofie is dat een school staat of valt met de schoolleider. Als die actief, creatief en innovatief is, zal de school altijd top zijn."

De groep studenten heeft in het tweede coronajaar veel opgepikt van het afstandsonderwijs dat in het eerste coronajaar werd opgestart. Er werden groepsopdrachten via videocalls gemaakt en opgestuurd naar de docenten. Ook de extra competentie 'De Nieuwe Leerkracht samenwerkend leren' kreeg de nodige aandacht. Het Pedagogisch Instituut Nickerie bestaat uit vier leerjaren. Op 18 oktober vangt het nieuwe studiejaar aan.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina