Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Hoge tarieven EBS niet door nieuw stelsel

Hoge tarieven EBS niet door nieuw stelsel

02/09/2021 22:10 - Van onze redactie

Hoge tarieven EBS niet door nieuw stelsel

 

PARAMARIBO - De Energiebedrijven Suriname (EBS) doen een dringend beroep op verbruikers om het eigen verbruik goed in de gaten te houden. Het bedrijf zegt in een persbericht nota te hebben genomen van de klachten die verbruikers hebben naar aanleiding van het gewijzigde tarievenstelsel die aan de energieverbruikers is gepresenteerd.

"Deze klachten zijn door ons nader geanalyseerd en kunnen vooralsnog worden verdeeld in de categorieën afwijkende verbruiksdata en opnamefouten." Het bedrijf legt uit dat er in bepaalde gevallen geen meteropname is geweest en op basis van historische data de meterstand is bepaald, wat leidt tot afwijkende verbruikersdata. "Jammer genoeg wordt de opname in enkele gevallen niet altijd even secuur gedaan, waardoor het verbruik en de daarbij behorende kosten in enkele gevallen dan ook afwijken", verklaart het bedrijf de opnamefouten.

EBS roept burgers dan ook op om te proberen een goed beeld te krijgen van hun maandelijks verbruik. "Hiervoor kunt u de meterstand met datum opnemen of kunt u eventueel een foto maken van de meter (inclusief meterstand) en deze informatie doorgeven via het verkorte nummer 175 of bij de diverse dienstencentra." Het bedrijf benadrukt dat het elke klacht in behandeling neemt en zal nagaan of de informatie correct is. "Indien de gepresenteerde elektriciteitsrekening niet correct is, zal dit worden gecorrigeerd", belooft het bedrijf.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina