Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Fifa-MA/Futurocursus komende week

Fifa-MA/Futurocursus komende week

04/09/2021 10:01 - Marinio Balsemhof

Enkele arbiters, onder wie Mijensa Rensch en Zachari Zeegelaar (r) na een fitnesstest eerder dit jaar op het Orlando Renfurm Sportcentrum.

Enkele arbiters, onder wie Mijensa Rensch en Zachari Zeegelaar (r) na een fitnesstest eerder dit jaar op het Orlando Renfurm Sportcentrum.  

PARAMARIBO - Hoewel er al ruim anderhalf jaar niet wordt gevoetbald in Suriname, doet de arbiterscommissie er alles aan om de scheidsrechters fit te houden. Dat is volgens Robert Obergh, hoofd van de referees, erg belangrijk omdat de Fifa-programma's gewoon worden uitgevoerd. Veertien arbiters en assistenten nemen van 8 tot en met 12 september deel aan de Fifa MA/Futurocursus in Paramaribo.

Dinsdag komen de Fifa-officials Peter Prendergast (technisch instructeur) en Javier Santos (region development officer) aan in Suriname. Zij worden bijgestaan door technisch instructeur Jagny Anderson en fitnessinstructeur Steven Botland. Onderdeel van de cursus is de Fifa-fitnesstest.

Obergh vertelt dat de voorbereidingen vlot verlopen en dat niets aan het toeval is overgelaten. Zo zullen participanten en eventueel genodigden vanwege het Covid-19-protocol van de Fifa/Concacaf verplicht een PCR- en antigeentest moeten ondergaan. Ook moesten de geselecteerden aan bepaalde voorwaarden voldoen.

De veertien deelnemers zijn geselecteerd aan de hand van hun bijdrage en participatie tijdens de fitnesstrainingen, testen en Zoommeetings. Obergh geeft toe dat de fysieke gesteldheid van enkele arbiters als gevolg van de coronapandemie en economische crisis niet het gewenste is.

Mijenscha Rensch is komende week niet van de partij. Zij is uitgenodigd voor de Fifa Elite Course (8-19 september) op Curaçao. Assistent-scheidsrechter Zachari, die dit jaar de Concacaf Gold Cup en Olympische Spelen al achter de rug heeft, vlagde donderdag in Panama tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd tussen Panama en Costa Rica (0-0). Zoals normaal vormde hij het kwartet met de Salvadorianen Ivan Barton (referee), en David Moran Santos (assistent 1) en Jaime Herrera Bonilla (vierde official).

Er zou ook een cursus worden gehouden voor de zaalvoetbalscheidsrechters, maar die is vanwege het wereldkampioenschap in Litouwen (12 september-2 oktober) verschoven. Obergh zegt dat de Surinaamse Voetbalbond er alles aan zal doen om midden oktober de Futsal MA/Futurocursus onder auspiciën van de Fifa/Concacaf te organiseren.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina