Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Stichting Sonic 597 biedt talentontwikkeling op maat

Stichting Sonic 597 biedt talentontwikkeling op maat

05/09/2021 14:03 - Shanavon Arsomedjo

Ornyll Malone en Stephanie Rasmali-Nunes op de plek waar het multifunctionele centrum moet verrijzen.

Ornyll Malone en Stephanie Rasmali-Nunes op de plek waar het multifunctionele centrum moet verrijzen.  

PARAMARIBO - Het willen en kunnen leveren van een bijdrage bij de ontwikkeling van talent en het bieden van een platform voor het tentoonstellen hiervan. Dit is de allerbelangrijkste reden waarom Ornyll Malone en Stephanie Rasmali-Nunes hebben besloten stichting Sonic 597 op te richten.

De organisatie houdt zich door middel van kunst en cultuur bezig met de ontwikkeling en het stimuleren van talent. "Dit hebben wij gedaan, omdat wij hebben waargenomen dat er een bepaalde behoefte is aan ontplooïng van talent", aldus Rasmali-Nunes. "We hebben er bewust voor gekozen om geen bedrijf op te zetten, omdat wij geen commerciële instelling zijn die uit is op winstbejag. Het gaat bij ons meer om het sociaal gevoel en de sociale gedachte van elkaar samen optrekken."

Vier jaar geleden werd Sonic Entertainment opgericht. Onder die paraplu vallen Sonic Sound and Lighting en Sonic de band, die bestaat uit een vocalistengroep en een muziekformatie. Omdat zij voor elk evenement een aangepast pakket aan entertainment hebben, werd de naam veranderd in 'Sonic Entertainment'. Op weg naar het vierjarig bestaan hebben Malone en Rasmali-Nunes ontdekt dat zij iets meer kunnen doen dan alleen entertainen.

Zij bezitten de muzikale kennis en willen die ook overdragen. Met dat als uitgangspunt begonnen de twee muzikanten vorig jaar met de planning en hebben zij vorige maand notarieel de oprichting gedaan. De initiatiefnemers voelen zich voldaan dat één van hun wensen eindelijk wordt vervuld. Ze hebben altijd al willen teruggeven aan jongeren en anderen in de maatschappij.

Nu zijn zij bezig met het opzetten van hun multifunctioneel centrum in Commewijne. Van daaruit zullen zij activiteiten ontplooien, zoals het verzorgen van trainingen en workshops. Hun voornemens gaan hen niet in de koude kleren zitten. De huidige economische situatie en de Covid-19-pandemie werken ontzettend vertragend. "De bouw doen we geheel uit eigen middelen en de vorderingen zijn totaal afhankelijk van de economische situatie in het land, maar desondanks zijn we optimistisch gestemd en werken we op een rustig tempo aan de uiteindelijke oplevering."

Stichting Sonic 597 wil op een recreatieve en educatieve wijze kennis overbrengen. Ze doelt daarbij op muziek, sport, zang, dans en kunst. Ieder talent krijgt een individuele begeleiding, omdat eenieder apart en uniek is. Hoe die specifieke begeleiding eruit zal zien wordt daarom nooit vooraf bepaald. De werkwijze van de stichting is om vanuit het talent een formule te ontwikkelen die niet te ingewikkeld, maar aangenaam is voor de pupil. Het is niet zo zeer gebaseerd op het theoretische, maar meer praktisch gericht. Daarom spreken de oprichters van recreatieve ontwikkeling.

De educatieve poot van de organisatie kan als een soort kweekvijver dienen. Zijn er uitzonderlijke talenten die behoefte hebben om door te stromen naar het muzikaal gedeelte, dus Sonic Entertainment, dan bestaat die mogelijkheid ook. Het is een makkelijkere weg, vanwege de scholing en training die zij krijgen. "Dus die gedachte maakt het makkelijker het traject naar onze muziektak te vervolgen", aldus Rasmali-Nunes. De trainingen van Stichting Sonic 597 zijn toegankelijk voor kinderen vanaf zes jaar.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina