Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Oproep tot bundeling inheemsen

Oproep tot bundeling inheemsen

06/09/2021 22:11

De redactie van DWT Publishing NV stelt lezers in de gelegenheid stukken in te zenden ter publicatie. In principe worden alle ingezonden artikelen opgenomen, tenzij de inhoud daarvan schadelijk, kwetsend of beledigend is voor derden. Stukken die geplaatst worden komen niet noodzakelijkerwijs overeen met de mening van DWT Publishing NV. De redactie behoudt het recht om stukken niet te plaatsen, in te korten of te redigeren zonder dat die uit de context worden gehaald.

De redactie van DWT Publishing NV stelt lezers in de gelegenheid stukken in te zenden ter publicatie. In principe worden alle ingezonden artikelen opgenomen, tenzij de inhoud daarvan schadelijk, kwetsend of beledigend is voor derden. Stukken die geplaatst worden komen niet noodzakelijkerwijs overeen met de mening van DWT Publishing NV. De redactie behoudt het recht om stukken niet te plaatsen, in te korten of te redigeren zonder dat die uit de context worden gehaald.  

INGEZONDEN - Dit ingezonden stuk is bestemd voor de inheemse gemeenschap, in het bijzonder de Vereniging van Inheemse Dorpshoofden in Suriname (Vids) en de inheemse dorpen in Suriname. Hierbij wordt de inheemse gemeenschap opgeroepen om samen te bundelen en een eenheid te vormen in Suriname. Laten we een eenheid vormen inheemse broeders en zusters om een betere positie op te eisen binnen de Surinaamse gemeenschap.

De bedoeling van deze oproep is om een platform op te richten om het grondenrechtenvraagstuk van onze inheemse gemeenschap op te lossen en het vast te leggen in een presidentieel besluit. De gronden die ons toebehoren dienen wij op te eisen als eigendom.

Onze economische zone zullen we zelf bepalen en in kaart brengen. We zullen zelf onze economische zone tot ontwikkeling brengen en samen werken met onder meer multinationals, milieu-instituten en ngo's. We bepalen zelf met welke buitenlandse bedrijven en instanties we een samenwerkingsovereenkomst aangaan.

Laten we niet meer aan de kantlijn staan en wachten op de regering. Het oplossen van dit grondenrechtenvraagstuk duurt allemaal te lang en we zijn moe van het wachten. Kon meki wi opo fu unu leti. No meki tra suma bepaal gi unu moro.

Steven van der Bok

stevenvanderbok@gmail.com

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina