Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Puerto Rico was te pakken'

'Puerto Rico was te pakken'

07/09/2021 20:02 - John Zaalman

Captain Keven Sporkslede (7) smasht de bal langs het blok van de Puertoricaan Christian Hernandez.

Captain Keven Sporkslede (7) smasht de bal langs het blok van de Puertoricaan Christian Hernandez. Foto: Norceca  

PARAMARIBO - In de Men's Volleyball Pan American Cup moest de nationale selectie van Suriname dinsdag na vier sets het hoofd buigen voor Puerto Rico: 14-25, 25-21, 15-25, 10-25. Voor de volleyballers de eerste wedstrijd in dit toernooi waarbij ze een set afsnoepten van de tegenstander. Twee jaar terug werden alle wedstrijden in Mexico met 0-3 verloren.

Volgens Keven Sporkslede had er zelfs meer ingezeten. De aanvoerder kijkt positief terug op de setwinst, maar is van mening dat de wedstrijd in een overwinning omgezet had kunnen worden. "We hebben heel veel fouten gemaakt. Was dat niet het geval hadden we zelfs gewonnen", stelt hij tegenover de Ware Tijd. Suriname maakte overall 24 fouten, terwijl de winnaar tien meer had.

Suriname en Puerto Rico staan woensdag weer tegenover elkaar. Op het spel staat dan de vijfde plaats op de eindrangschikking. "Puerto Rico is sowieso te pakken. Ze spelen op ons niveau. Wij moeten datgene blijven doen dat ons de setzege heeft bezorgd en dat is vasthouden aan consistentie", onderstreept Sporkslede.

De selectie hoeft naar zijn zeggen geen andere dingen te doen. "Wat we hebben gedaan werkt. Alleen moeten we de fouten minimaliseren." Die waren volgens hem allemaal individuele missers. "Service- of netfouten hangt niet af van het team. Het zijn zaken waarop we moeten gaan letten willen we winnen van Puerto Rico."

Suriname stond in de eerste set met 3-2 voor, maar nadat Puerto Rico langszij kwam koerste dat land ongehinderd naar de setwinst. In de tweede set waren er naar het einde toe alleen lachende gezichten te merken bij Suriname, maar nadien viel het spel terug. Sebastian Negron van Puerto Rico maakte het duel af met een ace.

Sporkslede leidde Suriname met dertien punten uit evenveel kills. Zefanio Breinburg (negen kills en twee blocks) noteerde elf punten. Ethan Asimia (vijf punten), David Pinas, Casey Foe A Man (elk vier) en Dean Kasdi (twee) leverden ook een bijdrage. Jaïr Santiago werd bij Puerto Rico topscorer met veertien punten uit tien kills, één block en drie aces.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina