Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • U20-voetbalmeisjes zullen sterk aanvallen

U20-voetbalmeisjes zullen sterk aanvallen

09/09/2021 14:07 - Marinio Balsemhof

Cady Chin See Chong (tweede vanuit rechts) is één van de meer ervaren speelsters en aanvoerder van de nationale selectie.

Cady Chin See Chong (tweede vanuit rechts) is één van de meer ervaren speelsters en aanvoerder van de nationale selectie. Foto: Marinio Balsemhof  

PARAMARIBO - "We zullen aanvallend spelen, omdat alleen de groepswinnaar overgaat naar de volgende ronde." Daarmee geeft Hesron Jeroe, bondscoach van de U20-meisjesvoetbalselectie van Suriname zijn intenties prijs voor de Concacaf-kwalificatiewedstrijden tegen Grenada en Belize. De drie landen zitten in groep D en spelen hun wedstrijden op Curaçao.

Jeroe zegt dat er flink wordt gesleuteld aan de afronding. Hoewel de selectie jong is en de meeste tieners voor het eerst een interland zullen spelen, heeft de bondscoach er alle geloof in dat zijn team een goede beurt kan maken, omdat er genoeg potentie in de selectie is. "Voor de meisjes is dit een leermoment met het oog op de toekomst. We moeten proberen om een goed toernooi te spelen."

Hij verwacht dat speelsters als Xaviëra Krimbo, Cady Chin See Chong en Diénthy Schonland de overige meisjes op sleeptouw nemen. Jeroe heeft Chin See Chong als aanvoerder aangewezen, omdat zij de meest ervaren speelster is en goed spelinzicht heeft. De bondscoach is tevreden over de goede sfeer binnne het team.

Door de lange voetbalstop in Suriname was de voorbereiding zwaar, "maar de motivatie bleef erin en de meisjes hebben doorzettingsvermogen", prijst hij de geselecteerden. "Het is altijd goed werken met super gemotiveerde voetbalsters."

Eindselectie: Ivaira Balsemhof; Chanil Bojanski; Cady Chin See Chong; Miljora Itieman; Fabiënne Karsoredjo; Xaviëra Krimbo; Raisa Kromotirti; Latifah Moedjijo; Cheniva Orna; Chayenne Purperhart; Sharelle Sabajo; Djurmaly Scholsberg; Diénthy Schonland; Dareesha Slijngaard; Pamela van Zichem; Royanie Karijoseminto; Samanie Loe-A-Foe; Damarez Williams; Shequeeni Felter; Saveira Gallant.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina