Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Inschrijvingen negende leerjaar aangehouden

Inschrijvingen negende leerjaar aangehouden

10/09/2021 17:59 - (Bewerkt persbericht)

Inschrijvingen negende leerjaar aangehouden

 

PARAMARIBO - Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) heeft de inschrijvingen voor het negende leerjaar van het voortgezet onderwijs junioren (voj) aangehouden. Dit vanwege het hoge aantal Covid-19-besmettingen. Er was woensdag een aanvang gemaakt met de inschrijvingen. Dat is dus nu voorlopig stopgezet.

Het komende schooljaar wordt het leerjaar 9 geïntroduceerd. Volgend jaar zal er ook sprake zijn van een leerjaar 10. Deze leerjaren, die geen onderscheid kennen tussen mulo en lbgo, moeten ervoor zorgen dat er een bredere basis wordt gelegd voor leerlingen. Daarna zal worden bepaald wat hun niveau is. Ook zullen leerlingen dan kennis maken met verschillende beroepsmogelijkheden zodat zij gericht een keuze kunnen maken.

Het MinOWC zal tijdig bekendmaken wanneer en hoe de inschrijvingen verder voor leerjaar 9 zullen plaatsvinden. Het ministerie verzekert dat alle kinderen geplaatst zullen worden. Ouders en verzorgers die hun kind(eren) nog moeten inschrijven, worden verzocht nadere berichten te volgen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina