Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Minister Ramdin tekent overeenkomst met Schiphol

Minister Ramdin tekent overeenkomst met Schiphol

10/09/2021 20:27 - (Bewerkt persbericht)

Minister Albert Ramdin (r) en financieel directeur Robert Carsouw van de Schiphol Group bekrachtigen met hun handtekening de samenwerkingsovereenkomst.

Minister Albert Ramdin (r) en financieel directeur Robert Carsouw van de Schiphol Group bekrachtigen met hun handtekening de samenwerkingsovereenkomst. Foto: Kabinet van de President  

AMSTERDAM - Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (Bibis) heeft vrijdag in Nederland namens Suriname een overeenkomst getekend met luchthaven Schiphol. De overeenkomst behelst onder meer samenwerkingen op het gebied van infrastructuur, creëren van werkgelegenheid en plegen van gezamenlijke investeringen. Namens de Schiphol Group tekende financieel directeur Robert Carsouw.

Er is een reeks van gesprekken met diverse stakeholders aan de overeenkomst vooraf gegaan. De uitbreiding van Lelystad Airport voor commercieel verkeer sluit naadloos aan bij de plannen die er zijn voor Suriname. Zo liet Wilma van Dijk, van de Schiphol Group, in een gesprek weten met president Santokhi. "We zitten nu in de eerste fase met tienduizend vluchten per jaar. De volgende fase, in 2023, is het streven vijfentwintigduizend vluchten uit te voeren met 3 miljoen reizigers. De daaropvolgende fase is het de bedoeling dat we op vijfenveertigduizend vluchten met 6,7 miljoen reizigers zitten", aldus Van Dijk.

"Suriname moet haar plaats opeisen als we concurrerend bezig willen zijn. Schiphol doet dat nu al. Samenwerking voor kennisdeling en bijstand zijn zaken die we als natie moeten nastreven", aldus president Santokhi. Hij gaf verder aan dat Suriname als land grote uitdagingen heeft. "We kijken uit naar nog meer samenwerkingen. De Johan Adolf Pengel International Airport had reeds een overeenkomst. Momenteel kijken we naar diverse mogelijkheden om die uit te breiden."

Santokhi zei verder dat ook gekeken wordt naar de mogelijkheden om de geplande luchthaven te Nickerie "uit de grond te stampen". Er komen grote industriële projecten in het westen waarbij transport cruciaal zal zijn. Binnen drie tot vijf jaar moeten deze gestalte krijgen . "Hiertoe moeten alle voorbereidingen in place zijn. Het gaat niet alleen om de airport maar om de totale ontwikkeling. Met de juiste inzet kunnen wij de verbindingshub worden voor grote delen van de wereld", aldus Santokhi.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina