Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Rensch rondt Fifa-fitnesstest op Curaçao succesvol af

Rensch rondt Fifa-fitnesstest op Curaçao succesvol af

10/09/2021 05:57 - Marinio Balsemhof

Rensch rondt Fifa-fitnesstest op Curaçao succesvol af

Mijensa Rensch tijdens de Fifa-fitnesstest op Curaçao. Foto: collectie Mijensa Rensch  

PARAMARIBO - Mijensa Rensch, die haar Fifa-badge dit jaar in februari kreeg, heeft de fitnesstest van de Wereldvoetbalbond op Curaçao succesvol doorstaan. Volgens Rensch was deze test een noodzaak aangezien ze al 1,5 jaar geen wedstrijden heeft gekregen.

"Het was wel zwaar. Vooral omdat we in Suriname geen ronde baan hebben. Ik heb in Suriname wel getraind, maar dat was op een voetbalveld. Dus ik keerde gewoon, maar ik ging niet in de ronde", meldt de Fifa-scheidsrechter hoorbaar moe. Ze vertelt aan de Ware Tijd dat het weer op het zonnige eiland ook niet meewerkte. "Het was zon, regen, zon regen. En de baan was daardoor ook nat."

De vrouwelijke scheidsrechter geeft aan dat meer dan vijftig arbiters zijn onderworpen aan de test. "Een paar hebben het niet gehaald. Zo kan je ook zien dat het heel zwaar was." Volgens Rensch bleef ze zichzelf motiveren omdat ze zonder deze test mogelijk niet zou kunnen participeren in het U20-kampioenschap in Nieuw-Zeeland. "Ik bleef mezelf zeggen dat ik het wel moest halen, ik heb er echt een heel jaar voor getraind."

De internationale arbiter meldt dat ze hierna nog de protocol world fitnesstest voor vrouwen wil doen. "Maar die is een tree hoger en veel zwaarder. Daar moet ik me goed op voorbereiden." De groep zal de komende tijd nog wat theorie doen op Curaçao en ook nog enkele fitnesstesten. "Maar die zijn niet zo zwaar als de ene die ik al heb gehaald."

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina