Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Minister Amoksi krijgt meerdere toezeggingen in Nederland

Minister Amoksi krijgt meerdere toezeggingen in Nederland

12/09/2021 00:00 - Jason Pinas

Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie (l) en zijn Nederlandse collega Sander Dekker van Rechtsbescherming zijn all-smiles na het tekenen van de 'Makandra'-overeenkomst over reclassering. President Chandrikapersad Santokhi en de demissionaire minister-president Mark Rutte geven elkaar een fist bump op de achtergrond.

Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie (l) en zijn Nederlandse collega Sander Dekker van Rechtsbescherming zijn all-smiles na het tekenen van de 'Makandra'-overeenkomst over reclassering. President Chandrikapersad Santokhi en de demissionaire minister-president Mark Rutte geven elkaar een fist bump op de achtergrond. Foto: Kabinet van de president  

PARAMARIBO - "Ik kom heel tevreden terug uit Nederland", benadrukt minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie (Juspol) tegenover de Ware Tijd doelend op zijn geslaagde dienstreis. De bewindsman is een week geleden samen met president Chandrikapersad Santokhi op werkbezoek vertrokken naar Nederland waar hij gesprekken heeft gevoerd met onder anderen zijn collega aan de Noordzee. Hij heeft gedurende die week meerdere samenwerkingsmodellen besproken met diverse autoriteiten.

Amoksi is lovend over de ontmoetingen omdat er meerdere concrete afspraken zijn gemaakt in Nederland. Zo is er bijvoorbeeld ondersteuning toegezegd aan het Openbaar Ministerie en het Hof van Justitie. Daarnaast wil Nederland helpen met projecten die het politieapparaat moeten versterken. "Ik heb bijvoorbeeld gesproken met de minister Sander Dekker voor Rechtsbescherming. Bij hem heb ik verzoeken voor ondersteuning op het gebied van mensenrechten, wetgeving en gevangeniswezen gedeponeerd. We hebben ook een memorandum van understanding (MOU) getekend voor ondersteuning op het gebied van reclassering", verduidelijkt Amoksi.

De Juspol-minister legt uit dat Nederland een budget van zes miljoen euro beschikbaar heeft gesteld voor de regering in het Makandra-project. Juspol mag, net als het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij en Financiёn en Planning, projecten indienen die kunnen worden gefinancierd uit deze pot. Volgens de bewindsman zal het reclasseringsprogramma, dat is begroot voor ruim driehonderdduizend euro hieruit worden bekostigd. Amoksi zegt dat er ook op het gebied van veiligheid, verkeer en ondersteuning van de brandweer toezeggingen zijn gedaan.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina