Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Flitsende start U20-meisjesvoetbalselectie

Flitsende start U20-meisjesvoetbalselectie

13/09/2021 21:12 - Van onze redactie

Bondscoach Hesron Jeroe zag zijn speelsters op de openingsdag een handjevol doelpunten maken tegen Grenada.

Bondscoach Hesron Jeroe zag zijn speelsters op de openingsdag een handjevol doelpunten maken tegen Grenada. Foto: Marinio Balsemhof  

PARAMARIBO - De nationale U20-vrouwenvoetbalselectie van Suriname is de kwalificatie voor het Concacaf Women's Under-20 Championship maandagavond sterk gestart. Op Curaçao werd Grenada in de openingswedstrijd van groep D met 5-2 aan de kant gezet. Woensdag wacht het treffen tegen Belize.

Bij vertrek had bondscoach Hesron Jeroe, ondanks gebrek aan informatie over de tegenstanders, beloofd dat Suriname flink de aanval zou opzoeken. Dat zag hij als een vereiste, omdat slechts de poulewinnaar verder mag.

Tegen Grenada, dat met slechts veertien speelsters is afgereisd, stond het bij de rust al 4-1 voor Suriname nadat aanvoerder Cady Chin See Chong op slag van rust een strafschop verzilverde. De tegenstander maakte al in de negende minuut uit een machtige vrije trap van middenvelder Ronniellia Bubb een goal. In de tweede helft vonden beide ploegen elk nog één keer het net.

Aan de kwalificatiewedstrijden, die worden gehuisvest door Curaçao, doen dertien landen mee. Die zijn onderverdeeld in vier poules, waarvan de groepswinnaars zich plaaten voor de knock-outfase van het Concacaf-kampioenschap in het eerste kwartaal van 2022.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina