Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Guyanese vicepresident Jagdeo op bezoek

Guyanese vicepresident Jagdeo op bezoek

13/09/2021 00:00 - Van onze redactie

De Guyanese vicepresident Bharrat Jagdeo staat aan het hoofd van een delegatie die maandag Suriname bezoekt.

De Guyanese vicepresident Bharrat Jagdeo staat aan het hoofd van een delegatie die maandag Suriname bezoekt. Foto: guyanachronicle.com  

PARAMARIBO - Bharrat Jagdeo, vicepresident van Guyana, arriveert maandag in Suriname aan het hoofd van een delegatie. De Communicatiedienst Suriname (CDS) meldt dat het tweedaagse bezoek een uitvloeisel is van de afspraken die zijn gemaakt tijdens de bilaterale gesprekken tussen de presidenten van de twee landen tussen 17 en 20 augustus in Georgetown.

Jagdeo, voormalig staatshoofd van Guyana, zal zaken in detail bespreken met de Surinaamse autoriteiten. In zijn delegatie zitten ook de minister van Natuurlijke Hulpbronnen en de voorzitter van de Private Sector Group. Dinsdag worden de gesprekken gevoerd met verschillende functionarissen, onder wie de ministers David Abiamofo (Natuurlijke Hulpbronnen) en Silvano Tjong-Ahin (Ruimtelijke ordening en Milieu). De delegatie wordt maandag op het presidentieel paleis ontvangen.

Het doel van dit bezoek is om na te gaan hoe de buurlanden kunnen samenwerken in voorbereiding naar de klimaatconferentie COP26, die begin november in Glasgow, Schotland wordt gehouden. Er zal volgens de CDS van gedachten worden gewisseld over de impact van klimaatverandering en hoe dat in beide landen beperkt kan blijven. Ook zal er worden gekeken naar collectieve projecten om via speciale maatregelen de klimaatdoelen te halen.

Daarnaast wordt er ruimte ingeruimd voor specifieke issues, zoals de identieke kustzoneproblematiek. Aan de orde komt verder de carbonbelasting. In zowel Suriname als Guyana wordt nagegaan hoe het beheer van de bossen eruit moet zien, zodat er op een verantwoorde manier kan worden omgegaan met het bos. Nagegaan zal worden of er een mogelijke samenwerking kan worden opgezet tussen het Nationaal Instituut Milieu Ontwikkeling Suriname en het Milieu Protectie Agentschap in Guyana.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina