Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Je verspilt de rest van je leven door stom en eigenwijs besluit'

'Je verspilt de rest van je leven door stom en eigenwijs besluit'

13/09/2021 10:03 - Gilliamo Orban

Burgers wachten op hun beurt voor een coronavaccinatie bij het Abop-gebouw te Latour.

Burgers wachten op hun beurt voor een coronavaccinatie bij het Abop-gebouw te Latour. Foto: FB Abop Black&Yellow  

PARAMARIBO - "Ik adviseer den busikondresma fu no frede en fu teki a spoiti." Natasja Hunswijk toont lachend haar vaccinatiekaart. Ze was zaterdag één van de 208 personen die het coronaprikje hebben genomen in het partijgebouw van Abop te Latour. "We zien dat veel mensen besmet raken en er komen meer doden bij. Als je bent gevaccineerd, kan het gebeuren dat je het virus oploopt, maar je gaat niet dood", onderbouwt Hunswijk haar beweegreden.

Julian With, initiatiefnemer van de vaccinatiesessie, zegt dat hij de top van Abop heeft kunnen overtuigen dat de partij niet achter mag blijven, aangezien de andere politieke partijen ook vaccinatiedagen hebben georganiseerd. Abop maakte eerder ook geen aanstalten voor een vaccinatiesessie. "Ik heb de partijtop erop gewezen dat het niet kan. We kunnen dat niet verantwoorden aan het nageslacht, want iedereen is in actie om op te komen voor de gezondheid van zijn achterban. Ik kreeg een gewillig oor bij Leo Brunswijk", zegt With.

Hij weet dat marrons of busikondresma zich niet willen laten vaccineren. "Ik heb twee weken terug te Brownsweg vergaderd met de basya en kapiteins. Ik proefde de weerstand, maar heb ze kunnen overtuigen dat ze de verantwoordelijke taak hebben om hun mensen in leven te houden door hen de juiste informatie te geven over het vaccin, zodat ze een verstandig besluit kunnen nemen." Als gevolg hiervan zal Abop op 17 september een vaccinatiesessie te Brownsweg houden. De bedoeling is dat het vaccinatieteam ook naar andere delen van het binnenland gaat.

With stelt dat de lage scholing onder de mensen ervoor kan zorgen dat ze de dupe worden van nep nieuws. Hij concludeert dat marrons en inheemsen de groepen vormen met het laagste opleidingsniveau. De initiatiefnemer zegt dat er geen andere mogelijk is dan vaccinatie om de strijd te voeren tegen Covid-19. Er zijn sommige mensen die de ziekte hebben overleefd, maar ze zullen de rest van hun leven kampen met longproblemen. "Je verspilt en vergooit de rest van je leven, omdat je alleen stom en eigenwijs was. Waarom kunnen Surinamers het niet begrijpen? Van de mensen die doodgaan in de verschillende landen is 99,5 procent niet-gevaccineerden."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina