Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Vakantieproject 'Nola' in aangepaste vorm

Vakantieproject 'Nola' in aangepaste vorm

13/09/2021 19:52 - Audry Wajwakana

Kinderen worden tijdens het vakantieproject van de NHAA creatief beziggehouden.

Kinderen worden tijdens het vakantieproject van de NHAA creatief beziggehouden. Foto: Audry Wajwakana  

PARAMARIBO - "Covid-19 gaat voorlopig niet weg, dus moeten wij oplossingsgericht werken. We hebben gezond verstand en kunnen nuchter nadenken om situaties veiliger te maken." Hoewel Sunil Puljhun, coördinator van de Nola Hatterman Art Academy (NHAA), zijn twijfels had om het vakantieproject voor jongeren dit jaar voortgang te laten vinden, besloot hij het, samen met zijn team, uit te voeren als een soort pilot met inachtneming van de Covid-19-protocollen. Vorig jaar werd het project vanwege de pandemie geannuleerd.

Maandag is het traditionele vakantieproject, waaraan soms meer dan tweehonderd kinderen deelnamen, in aangepaste vorm aangevangen. Zo zijn er slechts veertig jongeren toegelaten. "We hebben uitgerekend hoeveel kinderen we op een veilige manier konden opvangen, rekening houdend met de Covid-19-maatregelen van de overheid", verklaart Puljhun het deelnemersaantal in gesprek met de Ware Tijd. De jongelingen zullen tot en met 6 oktober bezig worden gehouden.

Er zijn twee inloop- en vertrektijden voor de deelnemers bepaald. Ook de educatieve dagtochten en de afsluiting met een expositie van de werken van de jongeren, zijn uit het programma gehaald. Desondanks heeft de kunstacademie ervoor gezorgd dat er een gevarieerd programma aan de kinderen wordt gepresenteerd. "Dit pilotproject doen we puur om te kijken hoe het werkt met de Covid-19-protocollen", zegt de NHAA-coördinator.

Clifton Braam, onderdirecteur Cultuur, nam maandag een kijkje. "Ik ben zeer tevreden dat we dit weer kunnen doen", reageerde hij tegenover de Ware Tijd. Het vakantieproject uitvoeren tijdens de coronapandemie ziet hij als een try-out, want ook de andere kunst- en cultuursectoren moeten, voor wat hem betreft, try-outs gaan doen. Het directoraat is zelf al gestart met gesprekken binnen de entertainmentbranche. Braam denkt dat de sector gauw bij elkaar zal komen om te brainstormen over de protocollen voor de try-outs.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina