Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Total en Apache pompen $100.000 in Rode Kruis

Total en Apache pompen $100.000 in Surinaamse Rode Kruis

14/09/2021 05:50 - Van onze redactie

De twee symbolische cheques die maandag werden overhandigd aan het Surinaamse Rode Kruis.

De twee symbolische cheques die maandag werden overhandigd aan het Surinaamse Rode Kruis.  

PARAMARIBO - TotalEnergies en Apache hebben het Surinaamse Rode Kruis (SRK) maandag elk één miljoen Surinaamse dollar geschonken. De honderdduizend US dollar moet worden besteed aan overstromingshulp en ter bestrijding van de Covid-19-pandemie. De symbolische overhandiging van de cheques vond plaats door Ardalan Sahelirad van TotalEnergies en Apache.

Het SRK laat in een persbericht weten dat het dankzij dit geld volop zijn logistieke vaardigheden en middelen kan inzetten om enkele gemeenschappen in het binnenland te bereiken met zijn gezondheidsprogramma's en in het bijzonder het faciliteren van het vaccinatieprogramma tegen Covid-19. "Daarnaast zullen andere gemeenschappen die ook met wateroverlast te kampen hadden worden versterkt." Het SRK zet zich langer dan tachtig jaar in voor de kwetsbare mens in de samenleving.

Op 8 september startte het SRK de distributie van noodhulp aan huishoudens in Kroonenburg aan de rechteroever van de Commewijnerivier die schade hebben geleden tijdens de overstromingen in mei en juni. Twee dagen later was Akalekondre in district Marowijne aan de beurt. Ook Wageningen en omgeving in district Nickerie zullen hulp ontvangen. In totaal komen 424 gezinnen in aanmerking voor een noodhulppakket met non-fooditems en geld.

Het SRK versterkt kwetsbare gemeenschappen via diverse gezondheids- en zelfredzaamheidsprogramma's om hen weerbaar te maken tegen mogelijke risico's in hun omgeving. Zijn Disaster Managementprogramma kreeg bij de oprichting de taak mee om gemeenschappen voor te bereiden op de mogelijke negatieve gevolgen van rampsituaties en andere ongevallen. Ook wordt gezondheidsvoorlichting middels diverse activiteiten gegeven aan kwetsbare leefgemeenschappen.

Share on Facebook    Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina