Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 4.000 kilo cocaïne in container uit Suriname

4.000 kilo cocaïne in container uit Suriname

17/09/2021 13:26 - Van onze redactie

De 4.022 kilo cocaïne, die werd ontdekt in een container uit Suriname.

De 4.022 kilo cocaïne, die werd ontdekt in een container uit Suriname. Foto: Openbaar Ministerie Rotterdam  

PARAMARIBO - "De vondst van vannacht staat sowieso in de topdrie grootste vondsten ooit", zegt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM). De douane heeft vrijdag in de haven van Rotterdam 4.022 kilo cocaïne onderschept in een container uit Suriname, die gevuld was met hout en was bestemd voor een bedrijf in Polen. De coke heeft een straatwaarde van meer dan 301 miljoen euro.

De woordvoerder van het OM geeft aan dat het om de grootste cocaïnevangst van de afgelopen jaren gaat in de Rotterdamse haven. "Deze enorme vondst is heel uitzonderlijk."

De laatste tijd zijn er wel vaker cocaïnepartijen van meer dan duizend kilo onderschept, zoals de ruim vijfduizend kilo eerder dit jaar in Vlissingen. In 2005 werd 4.600 kilo cocaïne in de Rotterdamse haven gevonden.

Het OM merkt een trend van vaak jonge criminelen die het haventerrein op gaan om drugs uit zeecontainers te halen. Dit jaar zijn er al 325 aanhoudingen verricht, waarmee het totaal van geheel 2020 (281) al is gepasseerd.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina