Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Covid-19 geselt U20-vrouwenvoetbalselectie

Covid-19 geselt U20-vrouwenvoetbalselectie

17/09/2021 06:05 - Van onze redactie

Ook bondscoach Hesron Jeroe is positief getest op Covid-19. Dat brengt het totaal aantal besmettingen in de Surinaamse delegatie op tien.

Ook bondscoach Hesron Jeroe is positief getest op Covid-19. Dat brengt het totaal aantal besmettingen in de Surinaamse delegatie op tien. Foto: FB Surinaamse Voetbalbond.  

PARAMARIBO - Nadat eerder acht speelsters van de nationale U20-vrouwenvoetbalselectie positief werden getest, zijn nu ook bondscoach Hesron Jeroe en fysiotherapeut Abriënne Macnack besmet. Jeroe bevestigt tegenover de Ware Tijd dat hij positief is getest. "Maar ik heb geen verschijnselen en ook geen klachten", houdt hij de Ware Tijd voor. Wel zijn hij en Macnack direct in isolatie geplaatst.

De Covid-19-besmettingen hebben een domper gelegd op de prestaties van het nationaal team. Bij vertrek uit Suriname testte elk lid van de delegatie negatief. Maar na aankomst bleken vijf speelsters positief te zijn. Ze werden direct apart ondergebracht conform de Concacaf-protocollen. Het vijftal miste daardoor beide kwalificatiewedstrijden.

Nog vóór aanvang van de tweede ontmoeting testten nog drie andere speelsters positief. Jeroe had daardoor slechts twaalf voetbalsters ter beschikking voor de wedstrijd tegen Belize, maar Suriname sleepte toch een cruciale 3-2 winst uit het vuur en kwalificeerde zich voor het Concacaf Women's Under-20 Championship, dat volgend jaar wordt gehouden.

Donderdag werd bekend dat ook de bondscoach en fysiotherapeut positief zijn getest op Covid-19. Dat betekent dat het duo en de acht speelsters vrijdag niet terugkeren naar Suriname. Vooraf was namelijk aangegeven dat besmette personen tien dagen in quarantaine moeten op Curaçao, gastheer van de kwalificatiewedstrijden, die vrijdag worden afgerond.

De Surinaamse Voetbalbond tast in het duister hoe de eerste speelsters besmet zijn geraakt. Volgens berichten hebben ook andere landen die in hetzelfde hotel logeren te kampen met besmettingen. Dominica, dat in groep A was ingedeeld, deed zelfs niet meer mee aan de kwalificatiewedstrijden. Naar verluidt zijn er behalve de voetbalsters andere gasten in het hotel ondergebracht.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina