Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Landskampioen Inter Moengotapoe staat voor zware dobber

Landskampioen Inter Moengotapoe staat voor zware dobber

17/09/2021 22:06 - Marinio Balsemhof

Inter Moengotapoe-coach Jozef Joekoe (r) verwacht dat de wedstrijd tegen Olimpia een moeilijke wordt, maar is ervan overtuigd dat zijn ploeg een goede beurt zal maken.

Inter Moengotapoe-coach Jozef Joekoe (r) verwacht dat de wedstrijd tegen Olimpia een moeilijke wordt, maar is ervan overtuigd dat zijn ploeg een goede beurt zal maken. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Landskampioen Inter Moengotapoe moet dinsdag een harde noot kraken, wanneer zij in de achtste finale van de Concacaf League uitkomt tegen Olimpia uit Honduras. De wedstrijd wordt waarschijnlijk in een leeg Franklin Essed Stadion gespeeld, omdat de autoriteiten nog niet op het verzoek van de voetbalclub - die toebehoort aan vicepresident Ronnie Brunswijk - om publiek toe te laten hebben gereageerd. De heenwedstrijd wordt zeven dagen later in Honduras gespeeld.

"Het wordt een zware dobber tegen de fysiek sterke Olimpia, maar wij zien goede kansen om dinsdag een goed uitgangspunt vast te leggen voor de returnwedstrijd", klinkt de zelfverzekerde Jozef Joekoe, coach van de Surinaamse voetbalkampioen. Hij zegt dat zijn club ondanks de moeilijke situatie, waaronder Suriname momenteel gebukt gaat, een goede voorbereiding achter de rug heeft. "Ondanks de Covid-19-situatie hebben wij toch de zes wekelijkse cyclus kunnen draaien", vertelt de coach. Minder was dat zij geen oefenwedstrijden hebben kunnen spelen, doordat het voetbal in Suriname stilligt. Dit hebben zij kunnen opvangen door te spelen tegen buurtverenigingen en door wedstrijden tegen topvoetballers van Suriname te organiseren.

Via sociale media heeft de technische staf van Inter Moengotapoe wat informatie kunnen vergaren over Olimpia. Volgens Joekoe is de ploeg heel sterk in de aanval. Verder beschikt het team over spitsen die weinig ruimte nodig hebben om te keren en schieten. "Wij zullen ze dus kort moeten dekken", aldus de coach.

Ondanks voornoemde punten zijn de spelers van Inter Moengotapoe niet bang voor de Hondurezen. Joekoe wijst erop dat Inter Moengotapoe altijd super gemotiveerd zijn hordes pakt en dat is zij deze keer weer van plan te doen. De coach geeft aan dat de ploeg zijn eigen speelstijl en identiteit heeft. Hieraan heeft zij de afgelopen weken hard gewerkt.-.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina