Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Nieuw gebouw MI-Glis is een feit

Nieuw gebouw MI-Glis is een feit

17/09/2021 20:13 - Van onze redactie

President Chandrikapersad Santokhi en MI Glis-directeur Glenda Heikerk onthullen de naamplaat van het nieuwe gebouw.

President Chandrikapersad Santokhi en MI Glis-directeur Glenda Heikerk onthullen de naamplaat van het nieuwe gebouw. Foto: CDS  

PARAMARIBO - “Het MI-Glis is niet alleen in het leven geroepen om in een mooi kantoor gehuisvest te zijn. MI-Glis is in het leven geroepen om rechtszekerheid ten aanzien van registergoederen te bieden, met een goede registratie van rechthebbenden en van de grenzen van hetgeen waarop de rechthebbenden aanspraak maken, de zogenoemde perceel indicatie.” Betekenisvolle woorden van president Chandrikapersad Santokhi donderdag bij de feestelijke opening van het nieuwe gebouw van het Managementinstituut voor Grondregistratie en Land Informatiesysteem (MI-Glis) aan de Jagernath Lachmonstraat.

"Verschillende activiteiten die zich voltrekken op verschillende locaties zijn nu in één gebouw ondergebracht. Het is een goede ontwikkeling en ik hoop dat het besluit voor dit eigen gebouw zal leiden tot besparing", zei het staatshoofd. Hij doelde daarbij ook op economiseren op onderhoud en huisvestingskosten. Hij vindt overigens dat die besparingen de burgers ten goede moeten komen door een efficiënte bedrijfsvoering en lagere tarieven. "Het mag niet zo zijn dat we de kosten van onderhoud en andere randvoorwaarden moeten afwentelen op de samenleving en doelgroepen die hier komen als gebruikers."

De president onthulde bij de opening van het nieuwe gebouw dat het de bedoeling is van de regering om meer verantwoordelijkheden toe te kennen aan het MI-Glis "We zijn in het parlement bezig met de discussie rondom grondconversie, wijziging van het decreet grondbeginselen. We zijn ook bezig met grondconversie en daar zullen we ook Glis een stukje verantwoordelijkheid geven. Maar we hebben nog meer in petto. Daarom wil ik dat MI-Glis zich klaarmaakt voor die nieuwe uitdagingen die vanuit het centrale beleid van de regering gaan komen."

Silvano Tjong-Ahin, de eerste directeur bij het regeringsinstituut en nu minister van Ruimtelijke ordening en Milieu, is verheugd dat het huidige bestuur is doorgegaan met hetgeen hij elf jaar geleden startte. De bewindsman maakte zich namelijk zorgen of het MI-GLIS wel door zou gaan op de ingeslagen weg. Tjong-Ahin vindt het geweldig dat er is doorgezet en het gebouw er nu staat.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina