Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Rotary doneert $ 200.000 aan medische verbruiksartikelen

Rotary doneert $ 200.000 aan medische verbruiksartikelen

17/09/2021 08:09 - Van onze redactie

De truck met spullen bestemd voor het Diakonessenhuis.

De truck met spullen bestemd voor het Diakonessenhuis. Foto: Rotary Club Paramaribo Central.  

PARAMARIBO - Meer dan 200.000 US dollar aan middelen is gedoneerd aan het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, het St Vincentius Ziekenhuis, ’s Lands Hospitaal, het Diakonessenhuis en Huize Ashiana. Dit door Rotary Club Paramaribo Central (RCPC) in samenwerking met Rotary Club Northwest Ohio. Het betrof een container met medische goederen.

Rotary Club of Northwest Ohio heeft MESA (Medical Equipment and Supplies Abroad Foundation, Inc.) in 1981 opgericht om wereldwijd te ondersteunen met medische goederen. MESA werkt samen met internationale organisaties en verzamelt technologie, medische goederen en verbruiksartikelen.

De huidige RCPC President, Shirley Sowma, is zeer verheugd met deze geste en is alle betrokken partijen erkentelijk voor hun vrijwillige ondersteuning. "Het is belangrijk dat wij onze samenleving, ook in deze pandemie, blijven ondersteunen." RCPC zet zich in voor diverse community projecten op verschillende fronten en dit jaar is RCPC 45 jaren opgericht in Suriname. Een mijlpaal die gevierd zal worden, door zoveel mogelijk te geven en gemeenschappen zoveel mogelijk, te versterken.

Het bedrijf VSH heeft de MESA container ontvangen en samen met RCPC, de medische goederen uitgeladen, gesorteerd en overhandigd. Eerder in het jaar is er ook een partij pruiken ontvangen voor kanker patiënten van het Diakonessenhuis.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina