Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Workshop ondernemerschap voor jonge kinderen

Workshop ondernemerschap voor jonge kinderen

17/09/2021 17:09 - Van onze redactie

Workshop ondernemerschap voor jonge kinderen

Foto: AWJ  

PARAMARIBO - De Stichting Productieve Werk Eenheden (SPWE), een werkarm van het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J), heeft op donderdag een workshop ondernemerschap voor jongeren verzorgd. Dat meldt het ministerie in een persbericht. De cursus volgde op verzoek van stichting Rumas en werd aan 32 jongeren in de leeftijdscategorie van acht tot zestien jaar gegeven. Hiermee willen Rumas en SPWE eraan werken het talent van de kinderen om te zetten in ondernemerschap.

Simone Haridat, projectcoördinator bij de SPWE, vindt het een fantastisch initiatief van stichting Rumas om de kinderen op een creatieve manier bij te brengen wat ondernemerschap inhoudt. Ze zegt dat de doelgroep door spelen en opdrachten nader kennis heeft gemaakt met de vaardigheden van ondernemerschap. "Ik ben onder de indruk van de creativiteit en het enthousiasme van de kinderen", stelt ze.

Directeur Emmy Hart van stichting Rumas vertelt dat het ministerie van AW&J benaderd is door de stichting om jeugdprojecten te ondersteunen. Volgens Hart is er gekozen voor deze doelgroep, omdat het om creatieve vorming gaat. Stichting Rumas is met tal van projecten bezig is en Hart benadrukt dat ook een natraject zal volgen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina