Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • COMMENTAAR: Benoemingenbeleid

COMMENTAAR: Benoemingenbeleid

18/09/2021 12:00

COMMENTAAR: Benoemingenbeleid

 

HET ZOVEELSTE INCIDENT waarmee wordt aangetoond dat het benoemingenbeleid van deze regering niet gestoeld is op goed bestuur is een feit. Recent werd bekend dat Shivanand Ramlall die nu de directeur is van het Directoraat Nationale Veiligheid is benoemd tot commissaris van politie. Raar genoeg is die benoeming doorgedrukt zonder de Korpschef daarin te kennen. Dat is een goed voorbeeld van onbehoorlijk bestuur. Iets waar president Santokhi beloofd heeft mee af te rekenen.

Hoewel president Santokhi een sterke boodschap predikt van goed leiderschap, clean governance en weg met corruptie, blijkt dat geen reflectie te zijn van wat zich werkelijk in de politieke top afspeelt. De president is tijdens zijn trip in Nederland tijdens een talkshow stevig aan de tand gevoeld over zijn benoemingsbeleid. Van hoe zijn vrouw binnen zijn kabinet een bepaalde functie heeft en hoe er regels zijn veranderd om mensen op posities te krijgen. Hij heeft in datzelfde programma beterschap beloofd met betrekking tot het benoemingsbeleid van de overheid. Hij was nog maar net terug of het geval van Ramlall werd bekend.

Toch is het niet de eerste keer dat Santokhi belooft dat gekeken zal worden naar het benoemingsbeleid van de regering. Er zou rond de viering van een jaar regering-Santokhi/Brunswijk ook zo een evaluatie komen en het benoemingenbeleid was een van de zaken die tegen het licht gehouden zou worden. Kennelijk is bij die evaluatie gebleken dat er niets aan de hand is met dat specifiek beleidsgebied, want verandering kwam er niet.

Nu dus wordt Ramlall benoemd tot commissaris van politie, terwijl dat niet eens is besproken met de korpschef. Dat het niet botert tussen de korpschef en delen van de politiek is publieksgeheim. Naar verluidt willen vooral VHP-toppers dat Prade het veld moet ruimen. Daar heeft de Ware Tijd eerder ook over geschreven. Nu blijkt weer dat een besluit dat te maken heeft met het politieapparaat niet met de leiding van het politiekorps wordt besproken maar gewoon over zijn hoofd genomen wordt.

Het gemene van dit soort benoemingen is dat ze de basis van gelijkheid weghalen van onder de voeten van anderen. Er zijn namelijk een heleboel politiefunctionarissen die hun opleiding af hebben en netjes wachten op hun beurt om commissaris te worden. Waarom Ramlall wel en een van hen niet. Wat is precies het doorslaggevend verschil.

Alweer bespeelt deze regering een ongelijkheidssentiment dat kan leiden tot desastreuze gevolgen. Over de recente uitspraken gedaan in Nederland hoeven we het niet meer te hebben, maar de regering moet zorgen geen geesten op te roepen die ze niet zal kunnen bezweren. Het land is straks 46 jaar onafhankelijk. Dat is vredig verlopen omdat we niet onze verschillen hebben benadrukt maar onze overeenkomsten hebben omarmd. Laten we dat pad met man en macht blijven verdedigen. En bewandelen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina